Treinverkeer rond Amsterdam zwaar gehinderd vanwege storing

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal ligt sinds dinsdagavond stil vanwege een storing in het besturingssysteem. ProRail meldde rond 20:15 dat de storing weer verholpen zou zijn, echter bleek dit na een kwartier toch niet het geval. Er vallen er veel treinen uit, en zijn er vele duizenden reizigers gestrand. NS raadt reizigers aan om alternatief vervoer te zoeken.

Lees verder

Politie: "Geen terroristisch dreigement in Tilburg"

De vier mannen, die zondagavond op station Tilburg aangehouden werden naar aanleiding van een bommelding en een verdachte situatie, zullen zo spoedig mogelijk in vrijheid gesteld worden. Uit een onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van een strafbaar feit. Eerder was er nog sprake van een terroristisch dreigement.

Lees verder

NS en ProRail: Het spoor is bijna vol

Het wordt steeds moeilijker om de toenemende drukte op het Nederlandse spoor goed te verwerken. Dat zegt spoorbeheerder ProRail. Ook NS-topman Roger van Boxtel heeft een waarschuwing voor de komende jaren. “We lopen tegen de grenzen van het systeem”.

Lees verder

Station Tilburg weer vrijgegeven na bommelding

Het centraal station in Tilburg is zondagavond enige tijd ontruimd geweest. Volgens de politie was er sprake van een bommelding. De politie heeft een explosievenverkenner naar het station gestuurd voor onderzoek, en een arrestatieteam heeft vier personen aangehouden. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat.

Lees verder