Ontruiming Utrecht Centraal na brand in toilet

De stationshal van station Utrecht Centraal en de nabijgelegen Jaarbeurs zijn zaterdagavond voor korte tijd ontruimd, omdat er op beide plekken brand was uitgebroken in de toiletvoorzieningen. De brand op het centraal station vond plaats nadat er in de Jaarbeurs een brand plaatsvond.

Lees verder

Trein van Arriva gestrand na steen door ruit

Zaterdagmiddag is er vermoedelijk door vandalen een steen door een ruit van een Arriva-trein gegooid. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Lees verder

Stadler breidt aanwezigheid markt uit naar Bolivia

Zwitserse treinbouwer Stadler breidt zijn aanwezigheid op de markt uit naar Latijns-Amerika. Hiermee is zij de eerste Europese fabrikant die locomotieven verkoopt aan Bolivia.

Lees verder

NMBS waarschuwt voor staking in BelgiŽ

Het treinverkeer in BelgiŽ zal mogelijk dinsdag ernstig verstoord raken door een 24-uursstaking. Spoorbedrijf NMBS hoopt de gevolgen beperkt te houden. De staking zal niet alleen de spoorsector raken, maar ook het openbaar vervoer.

Lees verder

Rotterdamse wethouder stapt op vanwege vertraging Hoekse Lijn

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (D66) is afgetreden vanwege de forse vertraging bij de RandstadRail-verbinding Hoek van Holland Ė Rotterdam. Die verbinding had in september vorig jaar moeten gaan rijden, maar gaat nu pas eind 2018 rijden. Ook wordt de lijn 90 miljoen euro duurder.

Lees verder

Keolis verwacht 26 februari indienststelling Hengelo - Bielefeld

De Duitse Keolis meldt dat ze de eerste verbeteringen op het traject tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld hebben doorgevoerd. Zo hebben de treinen van de vervoerder een software-update gekregen zodat de treindienst vanaf 26 februari eindelijk van start kan gaan.

Lees verder

NS verlengt toeslagvrije periode IC Direct

De NS verlengt de periode waarin reizigers buiten de spits toeslagvrij mogen reizen tot en met zondag 8 april. De voorwaarden blijven onveranderd: op werkdagen buiten de ochtend- en avondspitstijden plus het hele weekend en op feestdagen reis je met Intercity direct zonder toeslag.

Lees verder

ProRail bouwt tijdelijk perron voor station 't Harde

Sinds kort is station 't Harde een perron rijker. Het betreft een tijdelijk perron die vanwege de aanstaande werkzaamheden rond station Zwolle is aangelegd om het treinverkeer in goede lijnen te laten verlopen, als 't Harde in die periode het eindpunt is.

Lees verder