Persoon aangereden op spoorwegovergang Hillegom

Bij de spoorwegovergang in de Beeklaan in Hillegom is zaterdag aan het begin van de avond een persoon aangereden door een trein. Dat meldt het Haarlems Dagblad. Over de toestand van het slachtoffer is nog niks bekend.

Lees verder

Schilderbeurt voor spoorbrug Zutphen

ProRail zet de spoorbrug over de IJssel bij Zutphen opnieuw in de verf, dit maal in 'Zutphens blauw'. Vanwege de veiligheid tijdens de werkzaamheden rijden er van 25 juli tot en met maandag 7 augustus bussen in plaats van treinen tussen Zutphen-Apeldoorn en Zutphen-Dieren

Lees verder

Musk: Groen licht voor Amerikaanse hyperloop

Ingenieur en ontwerper Elon Musk claimt groen licht te hebben gekregen voor de aanleg van een supersnelle hyperloop-verbinding tussen Washington en New York. Hiermee moet er een afstand van 250 kilometer in een half uur ondergronds afgelegd kunnen worden.

Lees verder

Onderzoek naar enkelvoudig inchecken bij trein Overijssel

Syntus en Arriva onderzoeken in opdracht van de provincie Overijssel of per december enkelvoudig inchecken op de Overijsselse spoorlijnen mogelijk is. Dat zegt vervoerder Syntus tegenover Treinreiziger.nl.

Lees verder

Trein botst op bestelwagen te Heiloo

Op het spoor in Heiloo zijn zojuist een intercitytrein en een bestelbus op elkaar gebotst. Volgens de Veiligheidsregio zijn er meerdere slachtoffers gevallen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Het betrof de intercitytrein van Alkmaar naar Maastricht.

Lees verder

Startsein verbouwing onderhoudsbedrijf Leidschendam

Op dinsdag 18 juli is de laatste paal de grond geboord bij onderhoudsbedrijf Leidschendam. Hiermee kan er worden begonnen met de grote verbouwing van het onderhoudsbedrijf. Deze zal een stuk langer worden en tevens geschikter voor het onderhoud aan de Nieuwe Sprinter Generatie.

Lees verder