Hier worden waarschijnlijk de nieuwe SNG Sprinters ingezet

De Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) werd vandaag officieel door de Nederlandse Spoorwegen gepresenteerd. Vanaf najaar 2018 zullen de eerste nieuwe treinen in reizigersdienst worden ingezet.

Lees verder

NS presenteert Nieuwe Sprinter Generatie

De NS heeft haar eerste Nieuwe Generatie Sprinter (SNG) gepresenteerd. In de NS-werkplaats aan de Zaanstraat in Amsterdam werd de nieuwe trein voor de pers gepresenteerd. De trein zelf zal pas vanaf medio volgend jaar in dienst komen, en de Spaanse treinbouwer CAF zet inmiddels de puntjes op de 'i' zodat de reizigers volgend jaar in de vernieuwende Sprinter kunnen reizen.

Lees verder

Bijbetalen bij vertraging toch niet nodig: voorwaarden aangepast

NS biedt nu voor het eerst een e-ticket aan met ochtend- en avondspitsbeperking. Het gaat om een kleine pilot, zegt het spoorbedrijf. Aanvankelijk stelde NS dat reizigers hun reis bij vertraging niet afgemaakt mocht worden. Maar na kritiek van onder andere Rover heeft NS die voorwaarde nu geschrapt.

Lees verder

Overijssel introduceert 'Blauwnet'

Of je nu met Arriva reist of met Keolis (voorheen Syntus), het maakt in Overijssel straks niet uit. De provincie introduceert Blauwnet: één paal voor alle blauw-witte treinen van de regio. Wie overstapt van de regionale trein, naar de NS trein moet nog wel “omchecken”. Dat heeft de provincie vandaag bekend gemaakt.

Lees verder