ProRail informeert provincie over onderzoek bodem Kamperlijn

Spoorbeheerder ProRail gaat de komende tijd een onderzoek uitvoeren naar de bodemgesteldheid van de Kamperlijn is en hoe het kan dat ze niets wist van de problemen. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder vandaag laten weten aan de provincie Overijssel, de gemeenten Zwolle en Kampen en vervoerder Keolis.

Lees verder

Dit weekend weer omleiding ICE over Betuweroute

Goed nieuws voor treinliefhebbers, spotters en reizigers richting Duitsland: Ook in het weekend van 16 en 17 december rijdt de ICE weer via de Betuweroute. Dit is het tweede en laatste weekend van dit jaar dat de internationale trein richting Frankfurt deze bijzondere omleidingsroute gebruikt.

Lees verder

[video] Zwartrijders proberen via treinraam te ontsnappen op Sloterdijk

Het Veiligheid en Service team van de NS heeft op Facebook een video gedeeld van een groepje jonge zwartrijders die willen ontsnappen aan een beveiliger in de trein. Het zou gaan om een groepje van vier jongens die pas geleden besloten om zwart te reizen

Lees verder

Vier kinderen omgekomen bij botsing tussen trein en schoolbus Zuid-Frankrijk

Vier kinderen zijn gisteren om het leven gekomen bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in het zuiden van Frankrijk, op een spoorwegovergang net buiten de plaats Perpignan.

Lees verder