ProRail: Bescherm nieuwbouw langs spoor beter tegen trillingen

ProRail heeft sinds 2015 ruim honderd brieven gestuurd om gemeenten te waarschuwen dat zij maatregelen moeten nemen om nieuwe huizen langs het spoor te beschermen tegen trillingen door treinverkeer.

Lees verder

Eén lichtgewonde na gijzeling op station Keulen

Op het station in Keulen is de politie maandagmiddag massaal uitrukt vanwege een gijzeling in een apotheek. Het station werd ontruimd en het treinverkeer wordt enige tijd stilgelegd. De politie meldt dat de situatie onder controle is, en dat de gijzelnemer aangehouden is. Een gegijzelde vrouw is met lichte verwondingen door de hulpverleners opgevangen.

Lees verder

Afsluiting kinderboekenweek op stations Utrecht en Den Haag groot succes

De afsluiting van de Kinderboekenweek was zondag een groot succes. In de stationshal op zowel Utrecht Centraal als Den Haag Centraal stond vandaag een ‘pratende boekenkast’ voorzien van duizenden kinderboeken. Kinderen die een uitgelezen boek meenamen, konden dat ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind.

Lees verder

Brand in ICE-trein mogelijk ontstaan door technisch defect

Een eerste onderzoek van de brand in de ICE-trein tussen Keulen en Frankfurt heeft uitgewezen dat een technisch mankement de oorzaak is van de uitslaande brand. De ravage op het spoor is enorm en mogelijk zal het spoor tussen beide steden mogelijk tot eind volgende week gestremd zijn.

Lees verder