[video] ProRail doet proef met extra lange goederentrein

Afgelopen weekend voerde ProRail samen met spoorgoederenvervoerder Rail2U een bijzondere proefrit uit met een goederentrein met een lengte van 740 meter. Momenteel is een goederentrein gemiddeld 650 meter. Door meer goederenwagons tegelijk te koppelen, kunnen vervoerders beter concurreren met de weg.

Lees verder

Nieuwe webcambeelden langs het spoor beschikbaar

Al een flinke tijd hebben we op onze website ook een overzicht met webcams langs het spoor. Deze is te vinden in het menu onder " Spoor > Webcams" Hoewel dit overzicht de afgelopen jaren behoorlijk gedateerd is geraakt hebben we deze week de tijd genomen om dit overzicht weer te actualiseren.

Lees verder

NS en Booking.com starten proef met e-ticket tussen Schiphol en Amsterdam

Vliegreizigers die via Booking.com een accommodatie in Amsterdam hebben geboekt krijgen op proef de optie om online een NS-treinkaartje Schiphol Airport - Amsterdam Centraal te boeken. Met deze service kan de toerist die Amsterdam bezoekt de drukte vermijden bij de balies en kaartautomaten op station Schiphol Airport.

Lees verder

Al 4 miljoen ritten met OV-fiets gemaakt in 2018

Afgelopen woensdag werd de 4 miljoenste rit in 2018 met de OV-fiets gereden. Daarmee is het aantal ritten al 800.000 meer dan in geheel 2017. Een groei van bijna 35 %. Om deze groei bij te benen zette NS dit jaar 6000 extra nieuwe fietsen in. Het totaal aantal OV-fietsen komt daarmee op 20.500.

Lees verder