Trein bij Ede-Wageningen vrijdag doelbewust ontspoord

De nieuwe Sprinter (FLIRT) die vrijdag is ontspoord nabij Ede-Wageningen zou doelbewust zijn ontspoord. Een ontspoortong heeft de trein bewust laten ontsporen, om daarmee te voorkomen dat de Sprinter op het hoofdspoor terecht zou komen nadat deze een rood sein had gepasseerd. Dat meldt ProRail.

Lees verder

Eurostar presenteert e320-trein voor route Brussel-Londen

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt,heeft vandaag voor het eerst zijn e320-trein op de route Londen-Brussel gepresenteerd. Deze trein zal officieel aanstaande zondag 28 mei zijn eerste rit op dit traject maken. Later dit jaar zal deze naar Amsterdam gaan rijden.

Lees verder

Sneltrein Zwolle - Enschede ťťn jaar uitgesteld

De nieuwe sneltrein tussen Zwolle en Enschede zal een jaar later komen dan gepland. Dat bevestigt ProRail tegenover De Stentor. De overige stoptreinen tussen deze plaatsen welke vanaf eind 2017 door Syntus worden geŽxploiteerd zullen gewoon worden uitgevoerd.

Lees verder

Eurostar krijgt douanefaciliteiten in Amsterdam en Rotterdam

Op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal zullen douane faciliteiten komen voor de Eurostar. Daardoor is het definitief zeker dat reizigers uit betreffende steden niet in Brussel de trein hoeven te verlaten om in te moeten checken, op een soortgelijke manier zoals ook bij vliegreizen gebeurt. Dat meldt OV-Magazine op basis van artist impressions die ingenieursbureau Nelissen heeft gemaakt.

Lees verder

Reizigers kunnen vanaf vandaag inchecken met hun smartphone

Reizigers die bellen via Vodafone, KPN, Simyo, Yes Telecom en Telfort, kunnen vanaf maandag hun Android-toestel gebruiken om in te checken in het openbaar vervoer. De OV-chipkaart hoeven ze vanaf dat moment niet meer te gebruiken.

Lees verder