Tweede Kilometer Kampioen van start gegaan

Vannacht is de tweede editie van de Kilometerkampioen weer van start gegaan. Deze wedstreijd welke opgezet is Treinreiziger.nl spoort treinliefhebbers aan om zoveel mogelijk kilometers af te leggen binnen 24 uur tijd. Het aantal deelnamers die zich heeft aangemeld voor de wedstrijd ligt op 110. Twintig anderen doen ook mee aan een tweede wedstrijd waarbij ze de meeste stations bezoeken.

Lees verder

D66: shuttlebus Breda - Antwerpen moet uitgestelde trein opvangen

Fractiepartij D66 pleit in de Tweede Kamer voor een snelle shuttlebus tussen Breda en Antwerpen komt. Vanaf 10 december zou de trein Amsterdam – Brussel via Breda gaan rijden, maar dat is opnieuw uitgesteld vanwege technische belemmeringen. Tweede Kamerlid Rob Jetten van D66 heeft bij staatssecretaris Dijksma aangedrongen om de mogelijkheden van een shuttlebus te onderzoeken.

Lees verder

Weinig hinder bij stakingsactie NS

De actie van vakbond FNV Spoor in Arnhem heeft vrijdagochtend opnieuw geen grote problemen opgeleverd voor het treinverkeer. Een klein aantal treinen zou niet zijn vertrokken, wat tot weinig grote problemen heeft geleid.

Lees verder

Veel hinder door storm in Duitsland

De zomerse storm die de warmte uit het klimaat heeft verdreven, heeft flink huisgehouden bij de Deutsche Bahn. In het noorden van Duitsland is veel overlast op het spoor ontstaan door omgevallen bomen. Op veel ICE-trajecten rijden geen treinen.

Lees verder

Vrijdag mogelijk treinuitval rond Arnhem wegens staking

Vakbond FNV Spoor zet de estafettestaking door. Vrijdag roept de vakbond het NS personeel op tussen 05:00 en 10:00 uur het werk neer te leggen rond Arnhem en Nijmegen. Maandag was er al een staking rond Den Haag en Zwolle.

Lees verder

NS: "Neem voldoende water mee tijdens de reis!"

De NS waarschuwt treinreizigers die vandaag op pad gaan om voldoende water mee te nemen. Op extreem hete dagen is er meer kans op uitvallende treinen. "In een gestrande trein waarvan de klimaatbeheersing is uitgevallen, kan er binnen 15 minuten een gevaarlijke situatie voor de reizigers ontstaan”, legt Henny Kennedy, manager van de incidentbestrijders bij ProRail, uit. De temperatuur kan in een kwartier behoorlijk snel oplopen bij tropische temperaturen.

Lees verder