Roodeschool - Eemshaven officieel geopend door koning Willem-Alexander

Voor het station Eemshaven was het vandaag een feestelijke dag. Koning Willem-Alexander heeft vandaag de spoorlijn Roodeschool- Eemshaven officieel geopend. ProRail topman Pier Eringa heette hem welkom op het nieuwe station die het meest noordelijkste station van Nederland is.

Lees verder

ProRail opent meldpunt gevaarlijke situaties op overwegen

ProRail start een meldpunt voor beroepschauffeurs waar zij eventuele obstakels die gevaar op kunnen leveren bij overwegen kunnen melden. In samenwerking met Nederlands bekendste vrachtwagenchauffeur Henk Wijngaard, ook wel bekend van de megahit 'Met de vlam in de pijp', start ProRail een campagne met als doel om de hulp van beroepschauffeurs in te schakelen.

Lees verder

ChristenUnie wil snel starten met elektrificatie Almelo - MariŽnberg

De Statenfractie van de ChristenUnie wil dat er zo snel mogelijk een begin wordt gemaakt aan de elektrificatie van het traject Almelo - MariŽnberg. Voor de fractie is het al jaren een doorn in het oog dat er nog steeds dieseltreinen op het traject rijden, waar de provincie als enige zeggenschap over heeft.

Lees verder

Stations Amsterdam Centraal en Zuid voor 350 miljoen euro op de schop

De uitbreiding van Amsterdam Centraal zal 350 miljoen euro kosten, en vanaf 2028 moet de grootschalige verbouwing voltooid zijn. Zo zullen het aantal sporen in Amsterdam worden verminderd, zal er een tien-minuten trein kunnen rijden en zullen internationale treinen verplaatst worden naar Amsterdam-Zuid die zich zal ontpoppen tot een groter stations.

Lees verder

Veel interesse in overname stationswinkels NS

Er is onder veel ondernemers veel interesse ontstaan voor de overname van de stationswinkels, die door de NS geŽxploiteerd worden. Het gaat onder meer om haar eigen zaken zoals Smullers, Julia's en de Broodzaak. Vorige week is de inschrijving gesloten.

Lees verder

Vanaf maandag grote staking voor onbepaalde tijd in streekvervoer

Medewerkers in het streekvervoer starten vanaf maandag een landelijke staking. Het gaat om een staking voor onbepaalde tijd. Door de actie rijden er door het hele land geen streekbussen en treinen van de regiovervoerders.

Lees verder

Eerste Pesa Link voor Duitsland gepresenteerd

De Deutsche Bahn heeft vorige week op 14 juni de eerste Pesa Link diesel-treinstellen aan het publiek getoond in de werkplaats van DB Regio in Dortmund. presentatie vondt twee jaar naar verwachting plaats nu eindelijk door de Duitse Federale Spoorwegautoriteit (EBA) goedkeur is gegeven om de trein te laten rijden.

Lees verder