Hier worden waarschijnlijk de nieuwe SNG Sprinters ingezet

De Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) werd vandaag officieel door de Nederlandse Spoorwegen gepresenteerd. Vanaf najaar 2018 zullen de eerste nieuwe treinen in reizigersdienst worden ingezet.

Lees verder

NS presenteert Nieuwe Sprinter Generatie

De NS heeft haar eerste Nieuwe Generatie Sprinter (SNG) gepresenteerd. In de NS-werkplaats aan de Zaanstraat in Amsterdam werd de nieuwe trein voor de pers gepresenteerd. De trein zelf zal pas vanaf medio volgend jaar in dienst komen, en de Spaanse treinbouwer CAF zet inmiddels de puntjes op de 'i' zodat de reizigers volgend jaar in de vernieuwende Sprinter kunnen reizen.

Lees verder

Bijbetalen bij vertraging toch niet nodig: voorwaarden aangepast

NS biedt nu voor het eerst een e-ticket aan met ochtend- en avondspitsbeperking. Het gaat om een kleine pilot, zegt het spoorbedrijf. Aanvankelijk stelde NS dat reizigers hun reis bij vertraging niet afgemaakt mocht worden. Maar na kritiek van onder andere Rover heeft NS die voorwaarde nu geschrapt.

Lees verder

Overijssel introduceert 'Blauwnet'

Of je nu met Arriva reist of met Keolis (voorheen Syntus), het maakt in Overijssel straks niet uit. De provincie introduceert Blauwnet: één paal voor alle blauw-witte treinen van de regio. Wie overstapt van de regionale trein, naar de NS trein moet nog wel “omchecken”. Dat heeft de provincie vandaag bekend gemaakt.

Lees verder

Al ruim 6.000 handtekeningen voor petitie spoorlijn Emmen-Groningen

De steun voor de petitie voor de aanleg van een spoorverbinding tussen Groningen, via Stadskanaal en Emmen naar Almelo is al al massaal ondertekend. Inmiddels zijn er al ruim 6.000 handtekeningen binnengekomen.

Lees verder

'Zwerver' gevonden langs spoor bij Grijpskerk

De politie is dinsdagmiddag in actie gekomen nadat er een melding van een passant was binnengekomen over een lichaam langs het spoor, in de buurt van Grijpskerk. Nadat de politie de zaak ging onderzoeken, bleek dat het om een 'zwerverachtig' persoon ging die gelukkig levend en wel was.

Lees verder

Lekkende tankwagen ontregelt treinverkeer station Almelo

Het treinverkeer rond station Almelo is vandaag enige tijd gestremd geweest nadat er een tankwagon een onbekende vloeistof lekte. Onderzoek van de brandweer Twente maakte al snel duidelijk dat het om stookolie ging, welke uit de wagon lekte.

Lees verder

NMBS stopt ontwikkeling nieuw ticketsysteem

De Belgische Spoorwegen (NMBS) zet de ontwikkeling van een nieuw ticketsysteem stop. Het spoorwegbedrijf heeft al 30 miljoen euro in het systeem gestoken.

Lees verder

Plannen kabinet goed voor Euroterminal in Coevorden

De railterminal van Coevorden zou er wel eens een flinke boost van kunnen krijgen. Het nieuwe kabinet wil een toeslag invoeren voor vrachtwagens. Bovendien willen ze de kosten voor het gebruik van het spoor voor transport gelijk trekken met die van de buurlanden.

Lees verder

Machinist neemt spoorloper mee naar Lelystad

Langs het spoor bij Lelystad is een man door een machinist opgepikt die langs het spoor aan het lopen was. De man zou in de trein in slaap gevallen zijn en vervolgens op het rangeerterrein van Lelystad wakker geworden zijn. Dat was de verklaring van een 21-jarige man die langs het spoor richting Dronten liep.

Lees verder

Amerikaanse diesellocomotief binnenkort op weg naar Goes

De stichting Stoomtrein Goes-Borsele is binnenkort weer een mooi historisch pronkstuk rijker. Als het aan de stichting ligt zal er op termijn weer een locmotief uit de serie NS 2000 weer op het spoor gaan rijden. De locomotieven stammen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog, maar tijdens een zoektocht bleek er in Amerika nog een uit de serie te staan.

Lees verder