Opnieuw verlenging voor aanbieder RailTV

Het bedrijf ForeyeT is opnieuw door ProRail gecontracteerd voor RailTV. Vijf jaar na de start van RailTV kan de samenwerking met de betrokken partijen worden voortgezet. Op station Utrecht Centraal wordt RailTV binnenkort uitgebreid met 7 schermen.

Lees verder

Vertraging voor nieuwe grote reisinformatieborden

Reizigers op station Utrecht Centraal, Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal moeten nog even geduld hebben tot daar weer net als vroeger een groot vertrektijdenbord komt. De NS en ProRail hadden vorig jaar juli aangekondigd dat deze weer zou terugkeren, echter is het bord vertraagd.

Lees verder

NS zet extra personeel in tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Op vrijdag 27 april viert Nederland massaal Koningsdag. Dit gaat al vooraf met Koningsnacht waarbij de NS al op de donderdagavond begint met een aangepaste dienstregeling waarbij extra treinen, en extra lange treinen worden ingezet. Om alles in goede banen te laten leiden zet de NS extra personeel in.

Lees verder

Haarlemmer aangehouden na lastig vallen meisje en mishandeling NS-medewerker

Een 28-jarige Haarlemmer is vannacht door de politie opgepakt nadat hij rond dat tijdstip een meisje op het station zou hebben lastig gevallen. Ook werd er een NS-medewerker die het slachtoffer te hulp schoot werd vervolgens mishandeld.

Lees verder

Extra lange treinen tijdens Koningsdag en -nacht

Op donderdagavond 26 april en vrijdag 27 april zet de NS weer de Oranje-dienstregeling in. Op Koningsdag en Koningsnacht rijden er op een aantal drukke trajecten extra en langere treinen om de reizigers naar hun bestemming te vervoeren.

Lees verder

Middelste stationstunnel Utrecht Centraal op de schop

De middentunnel van station Utrecht Centraal, waar dagelijks duizenden reizigers gebruik van maken, gaat op de schop. De komende maanden zullen reizigers die ondergronds naar de sporen willen gaan, of de fietsenstalling willen bereiken enige hinder ervaren.

Lees verder

Translink beŽindigt proef OV-chipkaart Mobiel per 15 juni

De proef met reizen met een OV-chipkaart op de mobiele telefoon is mislukt. Het systeem erachter kent teveel beperkingen en Translink heeft aangegeven dat op 15 juni de stekker uit het systeem wordt getrokken.

Lees verder

Startschot gegeven voor verbouwing station Zaandam

Menig reiziger is de typische Zaanse geveltjes bij het station van Zaandam wel eens opgevallen. Vanaf eind volgend jaar zal dit element nog verder zichtbaar zijn bij het station. Het station zal de komende periode een metamorfose ondergaan zodat het volledig op de Zaanse gevels aansluit, en ook zal het station beter toegankelijk worden voor de reizigers.

Lees verder

Trein Roosendaal - Antwerpen rijdt maandenlang niet rechtstreeks

De treinverbinding Roosendaal - Antwerpen gaat er de komende maanden fors op achteruit. Treinreizigers moeten de komende vier maanden - tot eind augustus - gaan overstappen in Essen. Daardoor gaat de treinreis Roosendaal - Antwerpen er vanaf 2 mei minimaal 50 minuten duren. Tot 8 april duurde de reis nog minder dan dertig minuten.

Lees verder

Voetbalsupporters vernielen treincoupťs

Vandalen hebben zondagmiddag voorafgaand op de voetbalwedstrijd Feijenoord - AZ vernielingen gepleegd in twee treincoupe's. Volgens spoorbeheerder ProRail is van een trein een hele coupť gesloopt, en is er bij een andere trein een rookbom naar binnen gegooid. Het treinverkeer heeft enige tijd stilgelegen.

Lees verder

Spanningwisseling blijft voor problemen zorgen bij EuroBahn

De Eurobahn tussen Hengelo en Bad Bentheim blijft geplaagd worden door problemen met de materieelinzet van treinen. Problemen met de spanningswisselling hebben er voor gezorgd dat de afgelopen week tal van treinen in Hengelo uitgevallen zijn.

Lees verder

NS presenteert 600 vandalen de rekening

De NS heeft zaterdag bekend gemaakt dat zij de afgelopen vijf jaar 600 vandalen de rekening hebben gepresenteerd van de schade die zij hebben aangebracht aan treinen en stations. Het gaat om bijvoorbeeld het bekladden van treinen met graffiti, vernielingen aan de stations of het beschadigen van interieur in de trein.

Lees verder

ProRail wil dit jaar 25 onbewaakte overwegen aanpakken

ProRail gaat nog dit jaar minstens 25 onbewaakte overwegen aanpakken om ze veiliger te maken. Nu zijn er nog 113 van zulke overwegen en ProRail wil dat ze binnen vier jaar allemaal zijn verdwenen.

Lees verder

Lichtgewonden bij aanrijding tussen twee treinen in Salzburg

Twee passagierstreinen zijn vrijdagochtend vroeg met elkaar in botsing gekomen op het stations van het Oostenrijkse Salzburg. Daarbij zijn volgens de politie tot veertig mensen lichtgewond geraakt.

Lees verder

Stadler bouwt nieuwe treinen voor SloveniŽ

Stadler ontwikkelt en bouwt 26 enkel- en dubbeldeks- treinstellen voor de Sloveense staatsspoorweg Slovenske éeleznice. De order omvat elf elektrische FLIRT treinen, vijf dieselaangedreven FLIRT treinen en tien elektrische dubbeldeks KISS-treinstellen met een optie van 26 treinstellen.

Lees verder