ProRail informeert provincie over onderzoek bodem Kamperlijn

Spoorbeheerder ProRail gaat de komende tijd een onderzoek uitvoeren naar de bodemgesteldheid van de Kamperlijn is en hoe het kan dat ze niets wist van de problemen. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder vandaag laten weten aan de provincie Overijssel, de gemeenten Zwolle en Kampen en vervoerder Keolis.

Lees verder

Dit weekend weer omleiding ICE over Betuweroute

Goed nieuws voor treinliefhebbers, spotters en reizigers richting Duitsland: Ook in het weekend van 16 en 17 december rijdt de ICE weer via de Betuweroute. Dit is het tweede en laatste weekend van dit jaar dat de internationale trein richting Frankfurt deze bijzondere omleidingsroute gebruikt.

Lees verder

[video] Zwartrijders proberen via treinraam te ontsnappen op Sloterdijk

Het Veiligheid en Service team van de NS heeft op Facebook een video gedeeld van een groepje jonge zwartrijders die willen ontsnappen aan een beveiliger in de trein. Het zou gaan om een groepje van vier jongens die pas geleden besloten om zwart te reizen

Lees verder

Vier kinderen omgekomen bij botsing tussen trein en schoolbus Zuid-Frankrijk

Vier kinderen zijn gisteren om het leven gekomen bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in het zuiden van Frankrijk, op een spoorwegovergang net buiten de plaats Perpignan.

Lees verder

Half miljoen deelnemers voor NS Extra

Binnen anderhalf jaar na de start telt NS Extra een half miljoen deelnemers. NS biedt sinds juni 2016 dit klantprogramma aan voor reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart. De meest gewaardeerde service is de check-uit alert hiervan zijn er inmiddels ruim 90.000 verstuurd.

Lees verder

Nu ook alert voor iedereen bij vergeten uitcheck

Vanaf nu kunnen reizigers bij alle Nederlandse vervoerders de mogelijkheid krijgen om een alert in te stellen als ze vergeten uit te checken. Voorheen gold dit alleen alleen voor diegenen die een abonnement hebben, maar nu kunnen ook mensen met een persoonlijke, anonieme of zakelijke chipkaart een waarschuwing krijgen.

Lees verder

Sensoren op Delft Zuid geven aan of er gestrooid moet worden

Tussen de perrontegels van station Delft Zuid worden deze week sensoren geplaatst die de temperatuur kunnen meten. Zodra deze in de buurt komt van het vriespunt zal er een signaal naar ProRail worden gestuurd zodat zij snel kunnen strooien tegen de gladheid.

Lees verder

Opnieuw uitstel ombouw voor Hoekselijn tot metroverbinding

De ombouw van de spoorlijn Rotterdam Hoek van Holland tot metrolijn is opnieuw uitgesteld. Pas eind 2018 zal de ombouw zijn afgerond. Dat meldt de NOS woensdag.

Lees verder

"Laatste trein naar Stavoren vertrekt om 21:22"

Op verzoek van het Algemeen Dagblad heeft reizigersportaal Treinreiziger.nl steekproefsgewijs gekeken naar de laatste treinverbinding op verschillende trajecten. Op vier trajecten gaat de laatste trein in de nieuwe dienstregeling eerder. Terwijl op een enkel traject de laatste trein ook later gaat. De vroegste laatste trein rijdt op het traject Leeuwarden Stavoren. Doordeweeks al om 21:22 uur.

Lees verder

NS rijdt morgen weer volgens normale dienstregeling

Dinsdag start NS volgens de normale dienstregeling op. Dit is tevens de eerste keer dat de nieuwe dienstregeling die op 10 december in ging aangehouden zal worden. Wel raadt de NS reizigers aan om alert te zijn op de eventuele nasleep van het winterweer van de afgelopen dagen.

Lees verder

Weeralarm code rood, NS vraagt mensen om voortijdig naar huis te gaan

Het KNMI heeft vanaf maandagmiddag om 13.00 uur een 'code rood' als weeralarm afgegeven vanwege de sneeuwval. In grote delen van het land is kans op gladheid, en ook op het spoor rijdt de NS een aangepaste dienstregeling, waarbij er op het huidige moment tussen Den Haag en Zwolle minder tot geen treinen rijden.

Lees verder

Reisplanner 9292 onbereikbaar vanwege overbelasting

De website en de app van reisinformatieplanner 9292 ligt al sinds zondagavond plat. Volgens het bedrijf erachter zou de storing te wijtten zijn aan een overbelasting als gevolg van de aangepaste dienstregeling.

Lees verder