Treinverkeer rond Amsterdam zwaar gehinderd vanwege storing

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal ligt sinds dinsdagavond stil vanwege een storing in het besturingssysteem. ProRail meldde rond 20:15 dat de storing weer verholpen zou zijn, echter bleek dit na een kwartier toch niet het geval. Er vallen er veel treinen uit, en zijn er vele duizenden reizigers gestrand. NS raadt reizigers aan om alternatief vervoer te zoeken.

Lees verder

Politie: "Geen terroristisch dreigement in Tilburg"

De vier mannen, die zondagavond op station Tilburg aangehouden werden naar aanleiding van een bommelding en een verdachte situatie, zullen zo spoedig mogelijk in vrijheid gesteld worden. Uit een onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van een strafbaar feit. Eerder was er nog sprake van een terroristisch dreigement.

Lees verder

NS en ProRail: Het spoor is bijna vol

Het wordt steeds moeilijker om de toenemende drukte op het Nederlandse spoor goed te verwerken. Dat zegt spoorbeheerder ProRail. Ook NS-topman Roger van Boxtel heeft een waarschuwing voor de komende jaren. “We lopen tegen de grenzen van het systeem”.

Lees verder

Station Tilburg weer vrijgegeven na bommelding

Het centraal station in Tilburg is zondagavond enige tijd ontruimd geweest. Volgens de politie was er sprake van een bommelding. De politie heeft een explosievenverkenner naar het station gestuurd voor onderzoek, en een arrestatieteam heeft vier personen aangehouden. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat.

Lees verder

Treinverkeer Zwolle - Meppel gehinderd door gebroken bovenleiding

Zondagmiddag rond 14:30 uur is de bovenleiding tussen Zwolle en Meppel beschadigd geraakt. Een dele van de bovenleiding is hierbij naar beneden gekomen. Volgens ProRail is de bovenleiding over een lengte van ongeveer een halve kilometer naar beneden getrokken door een trein. Het treinverkeer is enige tijd stilgelegd, maar inmiddels rijden deze al over het andere spoor.

Lees verder

Halfjaarcijfers NS: Reizigers vaker op tijd en meer tevreden

In de eerste helft van 2018 zet NS de goede prestaties uit 2017 door. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers 2018 die NS zaterdag publiceert. Er rijden fors meer treinen, waaronder de tienminutentrein tussen Amsterdam en Eindhoven en de Eurostar naar Londen.

Lees verder

Spoorwegmuseum neemt DM'90 trein officieel over

Het Spoorwegmuseum voegt een nieuwe trein toe aan de collectie. Op woensdag 29 augustus wordt DM’90, beter bekend onder zijn bijnaam ‘Buffel’, door NS aan het Spoorwegmuseum overgedragen. De overdracht van de DM’90 betekent hiermee de afsluiting van het dieseltijdperk voor NS.

Lees verder

Voormalige V250 Fyra treinen mogelijk in december in Italië in dienst

Vanaf december gaan de voormalige Fyra V250 treinstellen mogelijk rijden tussen Milaan en Venetië. Dat schrijft de Italiaanse spoorwegwebsite ferrovie.it. Of de verkoop van de treinstellen aan de Italiaanse spoorwegen inmiddels definitief rond is, is bij onze redactie niet bekend. In februari meldde NS dat de verkoop nog niet rond was.

Lees verder

Hongaarse regering gaat akkoord met levering extra KISS-treinen

De regering van Hongarije heeft de financiering goedgekeurd voor de aankoop van acht extra Stadler Kiss-dubbeldekstreinen voor vervoerder MÁV-Start. De financiering is gesteund door de EU volgens het 'operationele programma voor geïntegreerd vervoer'.

Lees verder

Aangepaste dienstregeling naar Leeuwarden voor 'reuzenevenement'

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zijn in Leeuwarden 'De Reuzen van Royal de Luxe' te bewonderen. Omdat dit evenement van 'reusachtig formaat' naar verwachting zo'n 400.000 bezoekers zal trekken zet Arriva extra treinen uit Limburg in en rijden ze vaker naar de Friese 'culturele' hoofdstad.

Lees verder