Tweede Kilometer Kampioen van start gegaan

Vannacht is de tweede editie van de Kilometerkampioen weer van start gegaan. Deze wedstreijd welke opgezet is Treinreiziger.nl spoort treinliefhebbers aan om zoveel mogelijk kilometers af te leggen binnen 24 uur tijd. Het aantal deelnamers die zich heeft aangemeld voor de wedstrijd ligt op 110. Twintig anderen doen ook mee aan een tweede wedstrijd waarbij ze de meeste stations bezoeken.

Lees verder

D66: shuttlebus Breda - Antwerpen moet uitgestelde trein opvangen

Fractiepartij D66 pleit in de Tweede Kamer voor een snelle shuttlebus tussen Breda en Antwerpen komt. Vanaf 10 december zou de trein Amsterdam – Brussel via Breda gaan rijden, maar dat is opnieuw uitgesteld vanwege technische belemmeringen. Tweede Kamerlid Rob Jetten van D66 heeft bij staatssecretaris Dijksma aangedrongen om de mogelijkheden van een shuttlebus te onderzoeken.

Lees verder

Weinig hinder bij stakingsactie NS

De actie van vakbond FNV Spoor in Arnhem heeft vrijdagochtend opnieuw geen grote problemen opgeleverd voor het treinverkeer. Een klein aantal treinen zou niet zijn vertrokken, wat tot weinig grote problemen heeft geleid.

Lees verder

Veel hinder door storm in Duitsland

De zomerse storm die de warmte uit het klimaat heeft verdreven, heeft flink huisgehouden bij de Deutsche Bahn. In het noorden van Duitsland is veel overlast op het spoor ontstaan door omgevallen bomen. Op veel ICE-trajecten rijden geen treinen.

Lees verder

Vrijdag mogelijk treinuitval rond Arnhem wegens staking

Vakbond FNV Spoor zet de estafettestaking door. Vrijdag roept de vakbond het NS personeel op tussen 05:00 en 10:00 uur het werk neer te leggen rond Arnhem en Nijmegen. Maandag was er al een staking rond Den Haag en Zwolle.

Lees verder

NS: "Neem voldoende water mee tijdens de reis!"

De NS waarschuwt treinreizigers die vandaag op pad gaan om voldoende water mee te nemen. Op extreem hete dagen is er meer kans op uitvallende treinen. "In een gestrande trein waarvan de klimaatbeheersing is uitgevallen, kan er binnen 15 minuten een gevaarlijke situatie voor de reizigers ontstaan”, legt Henny Kennedy, manager van de incidentbestrijders bij ProRail, uit. De temperatuur kan in een kwartier behoorlijk snel oplopen bij tropische temperaturen.

Lees verder

Rover kritisch over proef spoorboekloos rijden

NS en ProRail hebben aangekondigd dat zij vanaf september elke woensdag een tienminutendienst met Intercity’s tussen Eindhoven en Amsterdam zullen testen. Reizigers zullen daardoor elke woensdag een andere dienstregeling treffen dan normaal, ook buiten het testgebied. Gebruikers van Sprinters, Intercity’s en de ICE moeten er rekening mee houden dat hun trein op woensdag eerder of later kan vertrekken en dat sommige aansluitingen mogelijk vervallen.

Lees verder

Floortje Dessing opent popup-museum op Leiden Centraal

Wie van verre reizen houdt kijkt natuurlijk Floortje. Naar het einde van de wereld. Speciaal voor avonturiers en liefhebbers opent TV-presentatrice Floortje Dessing op Leiden Centraal een musem vol met objecten uit Oceanië. Met mini-museum is te vinden in een wachtruimte op perron 8/9b.

Lees verder

Brussel Centraal ontkomen aan zware terreur-aanslag

De explosie die gisteren plaatsvond op Brussel-Centraal was een onderdeel van een aanslag. Volgens het federaal parket had een man een tas bij zich met gasflessen en spijkers. Uiteindelijk ging alleen het ontstekingsmechanisme af. Militairen hebben de dader direct doodgeschoten.

Lees verder

NS en ProRail starten 6 september proef met spoorboekloos rijden

NS en ProRail gaan vanaf 6 september een proef beginnen met spoorboekloos rijden, waarbij er zes keer per uur een trein tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven rijdt. De proef zal op 14 woensdagen achter elkaar worden gehouden waarmee er elke tien minuten een intercity op het traject rijdt.

Lees verder

Station Brussel-Centraal geëvacueerd na lichte explosies

Op het treinstation Brussel-Centraal heeft woensdagavond even na 21.00 uur twee kleine ontploffingen plaatsgevonden. Het station is ontruimd en het treinverkeer is stilgelegd. De situatie is inmiddels onder controle, meldt de Federale Politie.

Lees verder

Stroomstoring vanwege hitte hindert treinverkeer Zwolle

Het treinverkeer in het hele land is maandagavond ontregeld door onder meer een stroomstoring bij Zwolle. Deze werd volgens spoorbeheerder ProRail veroorzaakt door de hitte. Hierdoor reden er enige tijd geen treinen van en naar het Overijsselse knooppunt van Nederland. Wissels en seinen konden hierdoor niet worden bediend.

Lees verder

Treinverkeer Sauwerd en Delfzijl gestremd geweest na aanrijding

Het treinverkeer tussen Sauwerd en Delfzijl heeft maandag in de ochtend en het begin van de middag even stil gelegen. Ter hoogte van Appingedam was een tractor met een trein in botsing gekomen.

Lees verder

Impact staking op treinverkeer blijkt klein

De eerste werkonderbreking bij FNV heeft voor een beperkte hinder bij reizigers gezorgd. Tussen 5:00 en 8:30 uur zijn er 35 treinen uitgevallen, meldt de Nederlandse Spoorwegen. Om 9:00 uur is iedereen weer aan het werk gegaan.

Lees verder

Zweedse trein laat passagiers inchecken met onderhuidse chip

In Zweden kunnen reizigers tegenwoordig inchecken voor hun treinreis met een onderhuidse chip. Hiermee is dit Zweden het eerste land die dit mogelijk maakt.

Lees verder