• Bermbrandjes hinderden zaterdagavond treinverkeer

  Bermbrandjes hinderden zaterdagavond treinverkeer

  Meerdere bermbranden hebben zaterdagavond voor oponthoud op het spoor gezorgd. Volgens ProRail reden in de avond 21:00 uur en 22:15 op het traject tussen Eindhoven en Boxtel geen treinen vanwege een brandje bij Best. De brandweer heeft het vuur snel kunnen doven. Ook op andere plekken waren er bermbranden door de warmte en de droogte.

  Lees verder

 • CDA: "NS moet in het vervolg dubbeldekstreinen bestellen"

  CDA:

  Om de reizigersdrukte aan te pakken moet de NS in het vervolg voortaan dubbeldekstreinen aanschaffen bij de bestelling van nieuwe treinen. CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch wil dat het kabinet hierover afspraken maakt met de Nederlandse Spoorwegen.

  Lees verder

 • Stadler levert 60 locomotieven voor de Finse VR Group

  Stadler levert 60 locomotieven voor de Finse VR Group

  De Finse VR-groep en Stadler hebben een contract getekend voor de levering van 60 nieuwe dieselelektrische locomotieven. VR Group is van plan om de locomotieven in te zetten op rangeerterreinen, vrachtterminals en niet-geëlektrificeerde lijnen. Bij elkaar vormt dit 45 procent van het Finse spoorwegnet.

  Lees verder

 • Eurostar start met betalingen via Google Pay

  Eurostar start met betalingen via Google Pay

  De Eurostar biedt vanaf afgelopen woensdag voor haar reizigers een nieuwe manier zonder papieren tickets te kunnen reizen. Met Google Pay kunnen Google-gebruikers mobiele tickets voor de hogesnelheidstrein kopen en op te slaan op in hun account.

  Lees verder

 • Goederenvervoerder MeTrans bestelt tien Vectron locomotieven bij Siemens

  Goederenvervoerder MeTrans bestelt tien Vectron locomotieven bij Siemens

  De Duitse goederenvervoerder Metrans, een dochteronderneming van Hamburg Port and Logistics heeft tien Vectron meerspannings-locomotieven besteld bij van Siemens Mobility, hiermee is de mijlpaal van de 900e verkochte Siemens Vectron behaald.

  Lees verder

 • Ook dit jaar weer Oranje-dienstregeling op Koningsdag

  Ook dit jaar weer Oranje-dienstregeling op Koningsdag

  Op zaterdag 27 april viert Nederland weer massaal Koningsdag. Net als de voorgaande jaren zal de NS deze speciale dag weer volgens de speciale Oranje-dienstregeling rijden. Dit houdt in dat er extra treinen rijden die ook langer zijn dan gebruikelijk. Wel zal de dienstregeling rond Amsterdam deze dag aangepast worden gaan waarbij enkele stations zullen worden afgesloten.

  Lees verder

 • Stadler presenteert nieuwe trein voor Rhätische Bahn

  Stadler presenteert nieuwe trein voor Rhätische Bahn

  De Rhätische Bahn in Zwitserland en Stadler hebben maandag de "Capricorn" (Reto-Romaans voor Steenbok) voor Zwitserland gepresenteerd. Met deze nieuwe treinen in de Graubünden worden vleugeldiensten uitgevoerd waarbij de trein zich kan splitsen.

  Lees verder