Trein bij Ede-Wageningen vrijdag doelbewust ontspoord

De nieuwe Sprinter (FLIRT) die vrijdag is ontspoord nabij Ede-Wageningen zou doelbewust zijn ontspoord. Een ontspoortong heeft de trein bewust laten ontsporen, om daarmee te voorkomen dat de Sprinter op het hoofdspoor terecht zou komen nadat deze een rood sein had gepasseerd. Dat meldt ProRail.

Lees verder

Eurostar presenteert e320-trein voor route Brussel-Londen

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt,heeft vandaag voor het eerst zijn e320-trein op de route Londen-Brussel gepresenteerd. Deze trein zal officieel aanstaande zondag 28 mei zijn eerste rit op dit traject maken. Later dit jaar zal deze naar Amsterdam gaan rijden.

Lees verder

Sneltrein Zwolle - Enschede één jaar uitgesteld

De nieuwe sneltrein tussen Zwolle en Enschede zal een jaar later komen dan gepland. Dat bevestigt ProRail tegenover De Stentor. De overige stoptreinen tussen deze plaatsen welke vanaf eind 2017 door Syntus worden geëxploiteerd zullen gewoon worden uitgevoerd.

Lees verder

Eurostar krijgt douanefaciliteiten in Amsterdam en Rotterdam

Op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal zullen douane faciliteiten komen voor de Eurostar. Daardoor is het definitief zeker dat reizigers uit betreffende steden niet in Brussel de trein hoeven te verlaten om in te moeten checken, op een soortgelijke manier zoals ook bij vliegreizen gebeurt. Dat meldt OV-Magazine op basis van artist impressions die ingenieursbureau Nelissen heeft gemaakt.

Lees verder

Reizigers kunnen vanaf vandaag inchecken met hun smartphone

Reizigers die bellen via Vodafone, KPN, Simyo, Yes Telecom en Telfort, kunnen vanaf maandag hun Android-toestel gebruiken om in te checken in het openbaar vervoer. De OV-chipkaart hoeven ze vanaf dat moment niet meer te gebruiken.

Lees verder

Veel bekeuringen na inrijverbod stationsgebied Assen

Het inrijverbod van het stationsgebied in Assen wordt massaal genegeerd. De politie geeft de nieuwe verkeerssituatie meer aandacht na klachten hierover. Volgens diverse automobilisten zouden de 'Kiss & Ride' parkeerplekken om reizigers te brengen en op te halen zeer onduidelijk worden aangegeven.

Lees verder

Sprinter-trein ontspoord bij Ede-Wageningen

Op station Ede-Wageningen is een Flirt-sprinter van de NS ontspoord geraakt. De trein staat rechtovereind deels naast het spoor. Vanwege het incident rijden er minder treinen tussen Ede-Wageningen en Wolfheze.

Lees verder

Treinverkeer Utrecht - Hilversum op gang na reparatie bovenleiding

Het treinverkeer tussen Utrecht en Hilversum is vrijdagochtend enkele uren stilgevallen. Er was sprake van een defecte bovenleiding. Uiteindelijk was om 13:00 uur de verstoring weer opgelost.

Lees verder

ProRail belooft meer aandacht voor goederenvervoerders

ProRail is in het verleden teveel “reizigers minded” geweest, terwijl er te weinig oog was voor goederenvervoerders. Dat zegt John Voppen, directeur Operatie bij ProRail.

Lees verder

"Reizigers in tijdnood vanwege winkels op station"

De onlangs verbouwde stations in de grote steden trekken met het brede assortiment aan winkels en horeca veel reizigers aan. Vanwege het enkele instaptarief dat na 35 minuten opnieuw berekend wordt raken zij steeds vaker in tijdnood.

Lees verder

Treinvertragingen meestal door 'roekeloze personen' op het spoor

Meer dan de helft van de treinvertragingen wordt veroorzaakt door roekeloos gedrag van automobilisten, fietsers en wandelaars. ,,We hebben het hier over idioten die doodleuk het spoor opgaan om rare fratsen uit te halen, foto's te maken of een kortere weg te nemen'', zegt Willem Loonen, hoofd Meldkamer Spoor in Utrecht donderdag in een interview met De Telegraaf.

Lees verder

ProRail wil beheer HSL in eigen handen nemen

Spoorbeheerder ProRail wil het dagelijkse beheer van de HSL-lijn overnemen van Infraspeed. Volgens de topman Per Eringa van ProRail zal de IC Direct hiermee beter kunnen presteren. Ook zou de huidige beheerder bepaalde verbeteringen die ProRail wenst, aan het spoor nalaten.

Lees verder