Vlaamse musical-ster sterft na elektrocutie bij spoor

De Vlaamse jonge musical-ster Arne Decock is afgelopen weekend om het leven gekomen nadat hij werd geŽlektrocuteerd door in een bovenleidingsportaal van het spoor te klimmen. Het voorval gebeurde in het Belgische plaatsje Boom.

Lees verder

ProRail verfrist interieur op stations Rijngouwe-lijn

De stations tussen Alphen a/d Rijn en Gouda gaan op de schop. Het comfort voor reizigers zal er vanaf de zomer op vooruit gaan waarbij de stations worden voorzien van nieuw interieur.

Lees verder

Veel werkzaamheden aan het spoor in Noord-Nederland

Dit weekend rijden er geen treinen tussen Assen en Hoogeveen. De NS zet treinvervangende bussen in om reizigers te kunnen vervoeren. Er vinden werkzaamheden plaats om een tunneldek onder het spoor te schuiven.

Lees verder

Stadler investeert 70 mln euro in uitbreiding fabriek Berlijn Pankow

Treinbouwer Stadler investeert tot 70 miljoen euro in de uitbreiding van haar fabriek in Berlijn Pankow. De verandering omvat niet alleen de bouw van een nieuwe productiehal, maar creŽert ook nieuwe en geoptimaliseerde ruimte voor logistiek en inbedrijfstelling van spoormaterieel, en een ruime werkvloer om aan grote projecten te werken.

Lees verder

Eerste ICNG Intercity rolt fabriek van Alstom uit

De eerste ICNG Intercity voor de NS is de Alstom-fabriek in het Poolse Katowice uitgerold. Hiermee is de eerste Intercity Nieuwe Generatie-trein klaar voor een uitgebreide serie aan diverse testen. Deze zijn noodzakelijk voordat de trein naar Nederland zal komen.

Lees verder

Ook Arriva werkt aan 'zitplaatszoeker'

In navolging op de NS werkt ook vervoerder Arriva aan een zogeheten zitplaatszoeker. Daarmee moet het voor reizigers makkelijk worden om een lege zitplaats in de trein te vinden.

Lees verder

NS laat Intercity Dordrecht - Venlo via Schiphol rijden

De NS heeft laten weten dat er over enkele maanden weer Intercity's zullen rijden tussen Dordrecht en Venlo. Opmerkelijk hierbij is dat de intercity dan via Schiphol zal rijden, waardoor de verbinding geen vervanging zal worden van de eerder afgeschafte Intercity.

Lees verder

Arriva past dienstregeling op Maaslijn tijdelijk aan vanwege materieeltekort

Vervoerder Arriva past de dienstregeling op de Maaslijn tijdens de ochtendspits tijdelijk aan. Vanwege materieeltekort heeft Arriva in overleg met de provincie Limburg besloten om de trein tussen Boxmeer en Nijmegen van 08.03 uur te laten vervallen.

Lees verder

Loslopende hond pakt trein naar Utrecht Centraal

Een loslopende hond heeft vorige week vrijdag op op eigen houtje een treinreis gemaakt. Het dier liep vorige week vrijdag onaangelijnd los op een perron van Utrecht Centraal. NS-medewerkers hebben vervolgens een kijkje genomen.

Lees verder

ProRail start samenwerking met Flitsmeister voor meldingen bij spoorwegovergangen

Spoorbeheerder ProRail is met de makers van de Flitsmeister-app een proef gestart om meldingen te tonen als een auto een gevaarlijke overweg nadert. Met deze toevoeging wil ProRail ervoor zorgen dat automobilisten oplettender zijn bij het passeren van een onbewaakte overweg.

Lees verder