ProRail: Bescherm nieuwbouw langs spoor beter tegen trillingen

ProRail heeft sinds 2015 ruim honderd brieven gestuurd om gemeenten te waarschuwen dat zij maatregelen moeten nemen om nieuwe huizen langs het spoor te beschermen tegen trillingen door treinverkeer.

Lees verder

Eén lichtgewonde na gijzeling op station Keulen

Op het station in Keulen is de politie maandagmiddag massaal uitrukt vanwege een gijzeling in een apotheek. Het station werd ontruimd en het treinverkeer wordt enige tijd stilgelegd. De politie meldt dat de situatie onder controle is, en dat de gijzelnemer aangehouden is. Een gegijzelde vrouw is met lichte verwondingen door de hulpverleners opgevangen.

Lees verder

Afsluiting kinderboekenweek op stations Utrecht en Den Haag groot succes

De afsluiting van de Kinderboekenweek was zondag een groot succes. In de stationshal op zowel Utrecht Centraal als Den Haag Centraal stond vandaag een ‘pratende boekenkast’ voorzien van duizenden kinderboeken. Kinderen die een uitgelezen boek meenamen, konden dat ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind.

Lees verder

Brand in ICE-trein mogelijk ontstaan door technisch defect

Een eerste onderzoek van de brand in de ICE-trein tussen Keulen en Frankfurt heeft uitgewezen dat een technisch mankement de oorzaak is van de uitslaande brand. De ravage op het spoor is enorm en mogelijk zal het spoor tussen beide steden mogelijk tot eind volgende week gestremd zijn.

Lees verder

Duitse ICE-trein in brand gevlogen tussen Keulen en Frankfurt

Een Duitse ICE-trein is vrijdagochtend is in brand gevlogen tussen Keulen en Frankfurt. In de treim boven zich op dat moment 510 treinpassagiers die uiteindelijk zijn geëvacueerd. Vijf mensen raakten lichtgewond.

Lees verder

Geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort vanwege werkzaamheden

Dit weekend wordt het prachtig weer, met een temperatuur die zaterdag op kan lopen tot 25 graden en dat midden in oktober. Dit betekent helaas voor reizigers die richting Zandvoort reizen dat ze rekening moeten houden met busvervoer. Vanwege spoorwerkzaamheden rijden er geen treinen naar de populaire badplaats.

Lees verder

Snellere intercity naar Berlijn gaat mogelijk via Arnhem

De snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn gaat mogelijk in de toekomst geheel of gedeeltelijk via Arnhem rijden. Hiermee zou de rit naar Berlijn een flink stuk korter kunnen worden.

Lees verder

NS zet 6000 extra OV-fietsen in

De OV-fiets blijft populair bij de NS waardoor het vervoersbedrijf de komende tijd nog eens 6000 extra fietsen in de stallingen, verspreid over Nederland, plaatst. Ook het aantal abonnementshouders is gestegen, wat de reden is voor de plaatsing van de extra huurfietsen.

Lees verder

NMBS opent nieuwe tractiewerkplaats in Hasselt

De NMBS heeft donderdag in Hasselt de nieuwe Tractiewerkplaats officieel geopend. De nieuwe werkplaats maakt deel uit van de vernieuwing en uitbreiding van de Hasseltse werkplaats, waarin NMBS in totaal 25 miljoen euro heeft geïnvesteerd. De vernieuwing past in het plan van NMBS om het onderhoud aan treinen te moderniseren.

Lees verder

Mogelijke WO-II bom langs spoor Wierden blijkt stuk oud ijzer

Een mogelijk explosief uit de Tweede Wereldoorlog heeft vanmorgen ernstige hinder voor het treinverkeer veroorzaakt op het traject tussen tussen Deventer en Almelo.

Lees verder

Goederentreinen tussen Meteren en Boxtel zullen 's nachts langzamer rijden

Omwonenden in de buurt van het spoor tussen Meteren en Boxtel zullen binnenkort minder overlast ervaren. De goederentreinen gaan op dat traject 's nachts langzamer rijden. Dat is een onderdeel van de proef om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Lees verder

Vanaf volgende week een week lang geen treinen tussen Woerden en Utrecht

Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober zal er minder treinverkeer naar Utrecht mogelijk zijn. In deze periode rijden er vanwege werkzaamheden namelijk geen treinen tussen Rotterdam Centraal-Utrecht Centraal, Den Haag Centraal-Utrecht Centraal en Leiden Centraal-Utrecht Centraal.

Lees verder

Treinverbinding Terneuzen - Gent kansrijk

Een treinverbinding tussen Terneuzen en Gent is kansrijk. Een dergelijke verbinding kan dagelijks 2.000 à 3.000 treinreizigers trekken. Dat blijkt uit twee recente studies uitgevoerd door de ingenieursbureaus GoudappelCoffeng en Mint, meldt dagblad de Provinciale Zeeuwse Courant.

Lees verder

ProRail gaat deel van onbeveiligde overwegen afsluiten

Topman Pier Eringa van ProRail heeft aangekondigd vaart te willen maken met het afsluiten van de 113 onbewaakte overwegen in Nederland, omdat er geen schot zit in het overleg met de betrokken partijen. De overwegen zouden volgens de spoorbeheerder van betonblokken worden voorzien.

Lees verder