Maandagochtend weer treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

De schade aan het spoor die ontstaan is bij een aanrijding tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is groter dan gedacht. ProRail verwacht dat reizigers vanaf maandagochtend 1 mei weer over het traject kunnen rijden.

Lees verder

RegioJet gaat concurrentie aan met RailJet

Vanaf december start RegioJet met vier treinen tussen Wenen en Praag. Daarmee opent de private spooronderneming de aanval op de al rijdende Railjet van de Oostenrijkse spoorwegen (BB) en de Tsjechische Spoorwegen (CD).

Lees verder

Treinverkeer Koningsdag: Bijna 92% treinen stipt

Het treinverkeer op Koningsdag is soepel verlopen. Bijna 91,9% van de treinen reed stipt of had een vertraging van minder dan drie minuten. Daarmee reden er bovengemiddeld veel treinen op tijd. Dat blijkt uit cijfers van spoorbeheerder ProRail.

Lees verder

Treinverkeer Roosendaal - Bergen op Zoom gestremd na treinbotsing

Een intercitytrein is vrijdagochtend op een vrachtwagen gebotst in het Brabantse Wouw, vlak bij Roosendaal. Bij het incident is het voorste deel van het treinstel ontspoord geraakt. De hoofdconducteur raakte lichtgewond, de chauffeur kon op tijd het voertuig verlaten, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Lees verder

Koninklijk gezin met trein gereisd van Den Haag naar Tilburg

Koning Willem-Alexander en koningin Mxima zijn vanmorgen samen met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane vanaf Den Haag Hollands Spoor per trein vertrokken naar Tilburg. Hier werd uitgebreid Koningsdag gevierd omringd met vele evenementen.

Lees verder

Geen vertrekpremie voor directeur Spoorwegmuseum na vertrouwensbreuk

Directeur Marten Foppen, directeur van Het Spoorwegmuseum die onlangs is geschorst vanwege een vertrouwensbreuk, zal geen vertrekpremie krijgen. Dat heeft de raad van toezicht van het museum bekendgemaakt.

Lees verder

Pim van der Feltz betreedt Raad van Commissarissen NS

Per 1 mei is Pim van der Feltz (53) door de aandeelhouder benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Nederlandse Spoorwegen. Zijn benoeming is voor de duur van vier jaar.

Lees verder

Spoor bij Deurne weer beschikbaar voor treinen

ProRail heeft de door een botsing beschadigde spoorweg bij Deurne gerepareerd, waardoor er vanaf woensdagmiddag weer treinen kunnen rijden tussen Deurne en Horst-Sevenum. De goederentreinen mochten woensdag aan het einde van de middag weer over het herstelde spoor, vanaf 19.30 uur volgden de reizigerstreinen.

Lees verder

Mogelijk donderdag weer treinverkeer Deurne en Venlo

Spoorbeheerder ProRail verwacht dat reizigers vanaf donderdagochtend 27 april vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij tussen Deurne en Venlo. ProRail noemt het wel een slag om de arm omdat er weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers. Vanwege een botsing tussen een graafmachine en een goederentrein maandag is het spoor zwaar beschadigd geraakt.

Lees verder

[video] Spoorbrug Utrecht in delen vervoerd over water

De bouw van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht vordert in grote stappen. Vier delen van de nieuwe boogbrug staan inmiddels al opgesteld op een bouwterrein tussen Utrecht Leidsche Rijn en Utrecht Centraal. Aankomende zondag volgt het laatste transport waarmee de brug op locatie samengesteld kan worden op de voorbouw-locatie.

Lees verder

Treinverkeer op traject Eindhoven-Venlo gestremd na botsing goederentrein

Deze maandag en mogelijk zelfs dinsdag rijden er geen treinen op het traject tussen Eindhoven en Venlo vanwege een botsing tussen een goederentrein op een graafmachine. Bij het ongeluk vielen geen slachtoffers.

Lees verder