Trio opgepakt na vernielingen op station Leerdam

Drie jongeren zijn zondagavond op de Stationsweg in Leerdam aangehouden voor vandalisme van het station. Het drietal vernielde fietsen die bij het station stonden. Ook probeerden ze bushokjes te slopen.

Lees verder

Treinverkeer tussen Den Haag en Rotterdam hervat na werkzaamheden

Het treinverkeer tussen Den Haag en Rotterdam is weer hervat. Afgelopen week was het treinverkeer tussen beide belangrijke steden gestremd vanwege werkzaamheden aan het spoor en de perrons.

Lees verder

Al 30.000 fietsen gestald in nieuwe stalling Utrecht Centraal

Na twee weken proefdraaien is het eerste deel van de Stationspleinstalling in Utrecht op 21 augustus feestelijk geopend. Sinds de ingebruikname op 7 augustus is er al bijna 30.000 keer een fiets gestald in de nieuwe stalling. Ook worden er dagelijks zo'n 250 OV-fietsen verhuurd.

Lees verder

Station in Franse stad Nimes gesloten na melding gewapende man

In de Franse stad Nimes, waar zaterdag de Spaanse wielerronde Vuelta van start ging, is het treinstation zaterdagavond gesloten en ontruimd na een melding over een gewapende man.

Lees verder

Terugreis Sziget-festival trein ernstig vertraagd noor noodweer

De speciale trein met Nederlanders van het Sziget festival naar Nederland is in Oostenrijk gestrand door noodweer. Door noodweer is de bovenleiding beschadigd en liggen er bomen op het spoor. De trein kan daardoor geen kant op. De trein loopt daardoor naar verwachting een vertraging op van circa 18 uur.

Lees verder

Keolis presenteert nieuwe FLIRT voor grensoverschrijdende verbinding

Op 10 december start de Duitse aftakking van Keolis het 'Teutoburger Wald'-netwerk. Dit is een grensoverschrijdende treinverbinding tussen Hengelo en het in Duitsland gelegen Bielefeld. Speciaal voor deze dienst introduceert Keolis nieuwe elektrische meerspannings FLIRT-treinen.

Lees verder

Stadler presenteert de SMILE

Treinbouwer Stadler heeft recentelijk de nieuwe naam gepresenteerd voor de treinserie EC250 die zij bouwen. Met de naam SMILE moet deze trein dezelfde lijn opvolgen van de FLIRT, KISS en TANGO. Deze trein werd op 18 mei in het Zwitserse Bussnang voor het eerst gepresenteerd aan het publiek.

Lees verder

NS kaartautomaat accepteert nu ook American Express

Vanaf heden accepteert de NS op de stations nu ook American Express als wettig betaalmiddel. Jarenlang kon er op stations nauwelijks met creditcard betaald worden, waarna er in 2014 Visa en Mastercard bijkwamen.

Lees verder

Vanaf 4 september verdubbeling treinfrequentie Alphen a/d Rijn - Gouda

Vanaf 4 september gaat de treinfrequentie tussen Alphen aan den Rijn en Gouda verdubbelen. In beide richtingen rijdt dan tot 19.00 uur op werkdagen vier keer per uur een trein. ís Avonds en in het weekend blijft de trein in beide richtingen twee keer per uur rijden.

Lees verder

Lil' Amsterdam openen op Centraal Station Amsterdam

Sinds gisteren is Lilí Amsterdam geopend. Deze bevindt zich in de nieuwe Amstelpassage aan de oostzijde van het station. Lilí Amsterdam laat zich het best omschrijven als een verzameling van 19 pop-ups van het beste wat de stad te bieden heeft: van winkels en horeca tot kunst en cultuur.

Lees verder