Arriva start proef met sneller internet

Vervoerder Arriva is begonnen met een proef voor sneller internet op de Noordelijke Lijnen. Hiervoor is er treinstel met nummer 231 voorzien van speciale apparatuur en extra antennes voor zowel binnen als buiten de trein. Met deze proef wil de vervoerder kijken of deze de gewenste resultaten zal hebben voordat ze alle treinen mogelijk gaan ombouwen.

Lees verder

ProRail voerde al gesprekken voor verwijderen overweg Harlingen

Spoorbeheerder ProRail heeft al enige tijd de plannen om de spoorwegovergang bij Harlingen, waar maandag twee mensen omkwamen, opheffen. ProRail is hierover sinds februari in gesprek met de eigenaar van de grond waarop de overweg ligt.

Lees verder

Treindrama in Harlingen: Twee doden bij botsing met auto

Op een onbewaakte spoorwegovergang in het Friese Harlingen is een trein op een auto gebotst. De auto is honderden meters meegesleurd; twee inzittenden zijn om het leven gekomen. Het gaat waarschijnlijk om een ouder en een peuter. Het ongeluk gebeurde op de Oude Trekweg, een particuliere overweg die met waarschuwingslichten en -borden is beveiligd.

Lees verder

Veel bezoekers bij afscheidsritten Hoekse Lijn

Honderden treinliefhebbers zijn zondag naar de Hoekse Lijn gekomen om het afscheid te vieren van de 125-jarige spoorlijn. Deze lijn loop van Schiedam naar Hoek van Holland en zal vanaf 1 april over worden gedragen aan de RET waarna het hele traject gedurende een half jaar onder handen zal worden genomen. Tijdens het evenement pendelden er diverse museummaterieel tussen beide stations.

Lees verder

"NS laat treinen zonder conducteur rijden: veiligheid in het geding"

De Nederlandse Spoorwegen zou enkele treinen zonder conducteur laten rijden. Hierover zou een conflict zijn ontstaan tussen de vakbonden en de NS. Dat schrijft het Algemeen Dagblad afgelopen vrijdag.

Lees verder

Proef enkelvoudig inchecken op Valleilijn van start

De Nederlandse Spoorwegen en Connexxion zijn een proef begonnen voor enkelvoudig in- en uit te checken op de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Reizigers kunnen zich aanmelden op een speciale website. Volgend kwartaal zal de proef pas echt van start gaan.

Lees verder

Mobiele tickets steeds meer in opmars

Het gebruik van de mobiele tickets raakt steeds meer in opmars. Inmiddels gaat het om 40.000 tickets per maand, ofwel ruim 1300 per dag. Dat is een verdubbeling ten op zichten van vorig jaar.

Lees verder

ProRail en KeyRail beboet voor bijna-ramp op rangeerterrein

Spoorwegbeheerder ProRail en Keyrail, exploitanten van rangeerterrein de Kijfhoek in Zwijndrecht, hebben donderdag in hoger beroep geldboetes gekregen met ieder een boete van 150.000 euro. De boetes werden gegeven vanwege een bijna-ramp op 14 januari 2011 toen een treinwagon met ethanol op een anderen wagon botste. Hierdoor ontstond een brand die catastrofaal had kunnen aflopen.

Lees verder

Opnieuw overleg over herbouw Friesenbrücke

Afgelopen maandag is het overleg weer opgestart over de reparatie van de Friesenbrücke die eind 2015 zwaar beschadigd raakte doordat er een vrachtboot tegenaan vaarde. Een kleinere groep voert nu opnieuw overleg. Dit zijn De Deutsche Bahn, bootwerf Meyer en de verantwoordelijke ministeries.

Lees verder

Reizigersorganisaties kritisch over 'spoorboekloos rijden' in 2018

De Nederlandse Spoorwegen willen aan het einde van dit jaar in de nieuwe dienstregeling iedere tien minuten een intercity laten rijden tussen Amsterdam en Eindhoven. In de spits zou er ook elke tien minuten een Sprinter moeten gaan rijden tussen Utrecht en Houten Castellum. Reizigersorganisaties baren zich zorgen.

Lees verder

Enkele gewonden na ontsporen Italiaanse trein in Zwitserse Luzern

In de Zwitserse stad Luzern zijn woensdag zeven mensen lichtgewond geraakt nadat een Italiaanse reizigerstrein ontspoorde. Eén rijtuig van de trein kantelde toen de trein vertrok vanuit het station in Luzern, meldt persbureau AP. Door het incident raakte een hoogspanningskabel beschadigd.

Lees verder