[video] ProRail doet proef met extra lange goederentrein

Afgelopen weekend voerde ProRail samen met spoorgoederenvervoerder Rail2U een bijzondere proefrit uit met een goederentrein met een lengte van 740 meter. Momenteel is een goederentrein gemiddeld 650 meter. Door meer goederenwagons tegelijk te koppelen, kunnen vervoerders beter concurreren met de weg.

Lees verder

Nieuwe webcambeelden langs het spoor beschikbaar

Al een flinke tijd hebben we op onze website ook een overzicht met webcams langs het spoor. Deze is te vinden in het menu onder " Spoor > Webcams" Hoewel dit overzicht de afgelopen jaren behoorlijk gedateerd is geraakt hebben we deze week de tijd genomen om dit overzicht weer te actualiseren.

Lees verder

NS en Booking.com starten proef met e-ticket tussen Schiphol en Amsterdam

Vliegreizigers die via Booking.com een accommodatie in Amsterdam hebben geboekt krijgen op proef de optie om online een NS-treinkaartje Schiphol Airport - Amsterdam Centraal te boeken. Met deze service kan de toerist die Amsterdam bezoekt de drukte vermijden bij de balies en kaartautomaten op station Schiphol Airport.

Lees verder

Al 4 miljoen ritten met OV-fiets gemaakt in 2018

Afgelopen woensdag werd de 4 miljoenste rit in 2018 met de OV-fiets gereden. Daarmee is het aantal ritten al 800.000 meer dan in geheel 2017. Een groei van bijna 35 %. Om deze groei bij te benen zette NS dit jaar 6000 extra nieuwe fietsen in. Het totaal aantal OV-fietsen komt daarmee op 20.500.

Lees verder

NS stelt prijsverhoging Intercity Direct uit

Op verzoek van reizigersvereniging Rover verhoogt NS voorlopig niet de tarieven van de toeslagkaartjes voor de Intercity Direct. De vervoerder gaat eerst maatregelen nemen om de kwaliteit van de treindienst te verbeteren. Per 1 juli 2019 is van NS van voornemens de tarieven alsnog te verhogen.

Lees verder

7 Doden en 47 gewonden bij treinbotsing Turkije

Bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein in Ankara zijn donderdagochtend omstreeks 6:30 lokale tijd zeker 7 doden en 47 gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de Turkse hoofdstad. Het ongeluk gebeurde vlak bij het station Marsandiz, aan de rand van Ankara.

Lees verder

NS: Treinreiziger dit jaar vaker op tijd

Treinreizigers zijn in 2018 vaker op tijd op hun bestemming gekomen. Met maar liefst nog enkele weken te gaan meldt de NS dat er in dit jaar 92,6% van de reizigers op tijd op hun bestemming aankwam. Vorig jaar lag dit aantal op 91,6%.

Lees verder

Transit Oost kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen

De museumwerkplaats Transit Oost in Winterswijk kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Het museum dat volledig gerund wordt door vrijwilligers, heeft afgelopen zomer ruim 4000 bezoekers mogen verwelkomen.

Lees verder

Thalys verwacht recordjaar met 7,5 miljoen reizigers

Thalys heeft in 2018 een recordjaar geboekt. De internationale lange-afstandsvervoerder verwacht aan het eind van dit jaar 7,5 miljoen reizigers vervoerd te hebben. Tevens zal Thalys zich blijven innoveren. Zo zullen er in 2019 twee nieuwe verbindingen komen en zullen de treinen een nieuw design krijgen.

Lees verder

Man aangehouden na mishandelen van treinpersoneel

Een treinpassagier heeft maandag medewerkers van de NS mishandeld bij station Wezep. De man kon bij een controle geen geldig vervoersbewijs laten zien, wilde zich niet legitimeren en ging verzette zich toen hij werd aangehouden.

Lees verder

Enkele spitstreinen verlengd door instroom SNG

Door de instroom van de nieuwe SNG-Sprinters is de NS is staat om enkele spitstreinen te verlengen. Volgens het spoorbedrijf worden de spitstreinen op een tiental drukke trajecten per vandaag verlengd.

Lees verder

Treinverkeer Duitsland ontregeld door staking

In Duitsland is het treinverkeer grotendeels stilgevallen door een staking van treinpersoneel. In grote delen van het land reden er van 's morgenvroeg tot een uur of negen geen treinen.

Lees verder

Start nieuwe dienstregeling zondag goed verlopen

De nieuwe dienstregeling voor 2019 is op zondag goed verlopen. In de ochtend is de eerste officiŽle rit met de nieuwe SNG-Sprinter verwelkomd. Om 7.25 uur reed de eerste officiŽle rit van de nieuwe Sprinter SNG van Haarlem naar Leiden. Ook in de spits op maandag zijn er geen problemen ontstaan.

Lees verder

Nieuwe dienstregeling vandaag van kracht

Vanaf vandaag is de nieuwe dienstregeling op het spoor van kracht. Dit jaar houdt het in dat er niet veel gewijzigd is aan de dienstregeling. Maar wel dat er gestart is met de instroom van nieuwe Sprinters (SNG) op het spoor, welke nu volledig op het Sprinter-traject tussen Den Haag en Haarlem zullen rijden. Ook neemt R-NET de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen over van Arriva. En is Zoetermeer-Lansingerland geopend.

Lees verder

Gewonden bij ontsporing hogesnelheidstrein Seoul in Zuid-Korea

Een hogesnelheidstrein van KTX is zaterdag op weg naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul ontspoord. Alle tien de rijtuigen van de trein ontspoorden. Van de circa 200 inzittenden raakten er slechts veertien gewond, meldt persbureau Yonhap.

Lees verder

NS stopt met SMS-alert bij verstoringen

De NS stopt vanaf 1 januari 2019 met met haar SMS-Alert berichtendienst. Deze week heeft de vervoerder heeft al haar aangesloten abonnees via een SMS-bericht laten weten dat zij hun dienst met ingang van het nieuwe jaar zullen beŽindigen. Ze adviseert haar gebruikers om gebruik te maken van de NS-app die ook push-notificaties kunnen geven.

Lees verder