Vertraging door spoorlopers stijgt met 36%

Mensen die zonder toestemming langs het spoor lopen zorgen voor steeds meer vertraagde treinen. In 2014 liepen zo’n 12.000 treinen daardoor vertraging op. Inmiddels is dit met 36% gegroeid naar 16.359 vertraagde treinen. Dat blijkt uit cijfers van ProRail.

Lees verder

Moerdijkbrug in de zomer 2 weken buiten gebruik

Aankomende zomer zal het spoor op de gehele Moerdijkbrug worden vernieuwd. Tussen 25 juli en 11 augustus zal er geen treinverkeer mogelijk zijn op de spoorbrug tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Hierover rijdt het treinverkeer van Dordrecht naar Breda en Roosendaal (en terug).

Lees verder

ProRail zet 'BigData' in voor voorspellingen op het spoor

Met behulp van Big datatechnologie wil ProRail storingen en slijtage beter voorspellen en hiermee vertragingen op het spoor zoveel mogelijk voorkomen. In het Datalab worden de nieuwste big data technieken gebruikt om voorspellende modellen te ontwikkelen.

Lees verder

Station Lansingerland-Zoetermeer eind 2018 open

Lansingerland-Zoetermeer zal de naam voor het nieuwe treinstation dat momenteel wordt gebouwd aan de A12 op de grens van Bleiswijk (gemeente Lansingerland) en Zoetermeer. Dit hebben NS en ProRail vandaag aan de twee gemeenten bekend gemaakt.

Lees verder

Aangepaste dienstregeling vanwege storm

Donderdag rijden er in het hele land minder treinen vanwege de verwachte storm. Het KNMI voorspelt voor donderdag windkracht 9 tot 10. In het noorden en aan de kust kan kunnen er zelf uitschieters zijn naar windkracht 11 of 12.

Lees verder

OV loket: Reizigers hebben nog last bij overgang concessie

Eind vorig jaar kregen verschillende regio’s een nieuwe vervoerder. De overgang van het ene naar het andere vervoersbedrijf verloopt niet soepel genoeg. Dat is de conclusie van het OV-loket.

Lees verder

Politiek kritisch na slopen Mat'64 treinstellen

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) is onduidelijk geweest in haar informatievoorziening naar de Tweede Kamer over de sloop van Mat ’64 treinen in 2015. Dat zegt CDA-Kamerlid Martijn van Helvert tegen NU.nl. Hij spreekt van “mistige informatievoorziening” door de staatssecretaris. Ook andere partijen hebben kritiek.

Lees verder

OV-chipkaart komende jaren niet goedkoper

Ook al boekt het bedrijf Translink, die de transacties van de OV-chipkaart beheert nu miljoenenwinsten, toch wordt het betaalmiddel voor het openbaar vervoer de komende vier jaar niet goedkoper.

Lees verder

Man probeert te liften met goederentrein

Tot schrik van de machinist stond er in de nacht van zaterdag op zondag in het Duitse Beieren onverwacht iemand op het spoor. De goederentrein kon net op tijd een noodremming inzetten om een mogelijke aanrijding te voorkomen. Toen de machinist uitstapte, informeerde de spoorloper of hij met de machinist mee mocht rijden naar München.

Lees verder

Een dode en vele lichtgewonden na treinongeluk België

Bij het station van Leuven in België is een trein ontspoord. Daarbij zijn volgens een woordvoerder van spoorwegbedrijf NMBS één dode en meerdere gewonden gevallen. Door de ontsporing is de trein gekanteld. De ravage op het spoor is enorm.

Lees verder

'ProRail verbiedt verkeersleiders te gamen tijdens werktijd'

Spoorbeheerder ProRail heeft alle verkeersleiders het gebruik van een smartphone op de werkvloer verboden, voor het gebruik van het bekijken van films of het spelen van een spelletje. Afgelopen week heeft de spoorbeheerder dit formeel per brief aan haar werknemers bekend gemaakt.

Lees verder

Faillissement voor restaurant Gare du Nord

Veganistisch restaurant Gare du Nord, gevestigd in een oude treinwagon in Rotterdam, is begin deze maand door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Het inboedel van het restaurant, alsmede de treinwagon worden inmiddels geveild.

Lees verder