Persoon aangereden op spoorwegovergang Hillegom

Bij de spoorwegovergang in de Beeklaan in Hillegom is zaterdag aan het begin van de avond een persoon aangereden door een trein. Dat meldt het Haarlems Dagblad. Over de toestand van het slachtoffer is nog niks bekend.

Lees verder

Schilderbeurt voor spoorbrug Zutphen

ProRail zet de spoorbrug over de IJssel bij Zutphen opnieuw in de verf, dit maal in 'Zutphens blauw'. Vanwege de veiligheid tijdens de werkzaamheden rijden er van 25 juli tot en met maandag 7 augustus bussen in plaats van treinen tussen Zutphen-Apeldoorn en Zutphen-Dieren

Lees verder

Musk: Groen licht voor Amerikaanse hyperloop

Ingenieur en ontwerper Elon Musk claimt groen licht te hebben gekregen voor de aanleg van een supersnelle hyperloop-verbinding tussen Washington en New York. Hiermee moet er een afstand van 250 kilometer in een half uur ondergronds afgelegd kunnen worden.

Lees verder

Onderzoek naar enkelvoudig inchecken bij trein Overijssel

Syntus en Arriva onderzoeken in opdracht van de provincie Overijssel of per december enkelvoudig inchecken op de Overijsselse spoorlijnen mogelijk is. Dat zegt vervoerder Syntus tegenover Treinreiziger.nl.

Lees verder

Trein botst op bestelwagen te Heiloo

Op het spoor in Heiloo zijn zojuist een intercitytrein en een bestelbus op elkaar gebotst. Volgens de Veiligheidsregio zijn er meerdere slachtoffers gevallen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Het betrof de intercitytrein van Alkmaar naar Maastricht.

Lees verder

Startsein verbouwing onderhoudsbedrijf Leidschendam

Op dinsdag 18 juli is de laatste paal de grond geboord bij onderhoudsbedrijf Leidschendam. Hiermee kan er worden begonnen met de grote verbouwing van het onderhoudsbedrijf. Deze zal een stuk langer worden en tevens geschikter voor het onderhoud aan de Nieuwe Sprinter Generatie.

Lees verder

Raad van State: groen sein voor spoor naar Eemshaven

Prorail kan beginnen met de aanleg van de spoorverbinding tussen Roodeschool en de Eemshaven waar mensen kunnen opstappen op de veerboot naar Borkum.

Lees verder

Treinverkeer rond Maastricht ontregeld door blikseminslag

Vanmiddag heeft er een blikseminslag plaatsgevonden in Maastricht. Het gevolg is dat het treinverkeer rondom Maastricht zwaar ontregeld is. Veel treinen vallen uit of hebben vertraging.

Lees verder

Grote digitale blauwe informatiebord keert weer terug

De grote informatieborden met de vertrektijden van de treinen komen weer terug op de grote stations. Op de stations van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag zal de komende tijd een locatie worden gezocht voor de grote borden. De NS plaatst deze borden weer terug omdat er veel vraag naar zou zijn.

Lees verder

Jongens betuigen spijt na klimmen in overwegbomen

Twee jongens die in de spoorbomen bij een overweg bij Mantgum klommen, en een berg van kritiek op de social media over zich heen kregen hebben zich gemeld bij ProRail. Het duo heeft aangegeven spijt te betuigen.

Lees verder

Theatervoorstellingen De Parade op Utrecht Centraal

Van vrijdag 21 juli t/m zondag 6 augustus strijkt het reizende theaterfestival de Parade weer neer in Utrecht. Voor het eerst zijn er dit jaar dagelijks verrassende voorstellingen te zien op het balkon van station Utrecht Centraal, dat we omtoveren tot een klein maar fijn festivalterrein. Een voorproefje voordat je het Parade-terrein op gaat. Of gewoon om even van te genieten terwijl je wacht op de trein. Van vrijdag 21 juli t/m zondag 6 augustus strijkt het reizende theaterfestival de Parade weer neer in Utrecht. Voor het eerst zijn er dit jaar dagelijks verrassende voorstellingen te zien op het balkon van station Utrecht Centraal, dat wordt omgetoverd tot een klein maar fijn festivalterrein met doorlopend diverse acts.

Lees verder

Siemens presenteert prototype Rhein-Ruhr Express

Siemens presenteerde eerder deze week het eerste prototype van de Rijn-Ruhr Express (RRX). De eerste testen van de nieuwe elektrische trein zal nu plaats gaan vinden in het Siemens Test and Validation Center (PCW) in Wegberg-Wildenrath.

Lees verder