Laatste CityNight Line vrijdagavond vertrokken uit Amsterdam

Afgelopen vrijdag is onder toeziend oog van pers, belangstellende en treinspotters de laatste CityNightLine uit ons land vertrokken, die ook bekend stond als de internationale nachttrein. Met het verdwijnen van de nachttrein uit de nieuwe dienstregeling zal de vervanger voor deze trein voortaan vanuit Düsseldorf vertrekken.

Vrijdagavond om 20.28 uur vertrok deze trein vanaf spoor 2a/2b op station Amsterdam Centraal, waarna de trein wordt gesplitst in Duitsland om daarna door te rijden naar München of Zürich.

Overname ÖBB

Het aantal gebruikers van de slaaptreinen van Deutsche Bahn liep de afgelopen jaren terug. Ook was de Deutsche Bahn genoodzaakt om te investeren in oude materieel, wat niet rendabel was.

De Oostenrijkse spoorvervoerder ÖBB investeert daarentegen wel in slaaptreinen. Hiermee is de vervoerder onlangs de nachttrein-diensten NightJet gestart die vanaf Düsseldorf richting Oostenrijk rijden. Reizigers vanuit Amsterdam naar Oostenrijk met de bestemmingen Wenen of Innsbruck zullen vanaf nu met de ICE-trein naar Düsseldorf moeten rijden, om daar op hetzelfde perron over te stappen op de NightJet van de ÖBB. De ICE-trein zal hiervoor verlengd worden met een extra treinstel.

Foto: Ariën Claij
Foto: Ariën Claij