Roger van Boxtel tot in 2019 topman Nederlandse Spoorwegen

NS-topman Roger van Boxtel blijft zijn functie bij de Nederlandse Spoorwegen bekleden. Hij is door de Raad van Commissarissen tot augustus 2019 aangesteld als presenident-directeur van de NS. Hij heeft deze functie al vanaf 2015 toen hij topman Timo Huges opvolgde. De RvC had het vertrouwen in hem opgezegd nadat hij verantwoordelijk was voor het schenden van bedrijfsgeheimen bij een aanbesteding.

Van 1998 tot 2002 was hij minister zonder portefeuille voor grotesteden- en integratiebeleid. Van 7 juni 2011 tot 9 juni 2015 was Van Boxtel lid van de Eerste Kamer, en tevens voorzitter van de fractie van D66. In september 2014 besloot hij zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen.  Van januari 2003 tot en met de zomer van 2004 was Van Boxtel directievoorzitter van zorgverzekeraar Menzis. Nadien werd hij benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van deze zorgverzekeraar. In 2015 is hij op eigen initiatief opgestapt bij deze zorgverzekeraar.

"Komende jaren worden spannend"

In een door NS verspreide verklaring noemt Van Boxtel de jaren tot 2019 belangrijk en spannend. "Dan wordt gekeken of wij goed op weg zijn om de afspraken uit de hoofdrailnetconcessie te halen. Daarom moeten we het beste wat we in huis hebben laten zien. Op onze stations, in onze werkplaatsen en op de trein."

Van Boxtel noemt het een ambitie om van NS weer een sterk bedrijf te maken. "Daar zet ik me de komende jaren, samen met alle NS’ers, graag voor in."

Ook reizigersvereniging Rover heeft met verheuging kennis genomen van het aanblijven van de NS-topman. "Van Boxtel heeft op briljante wijze het vertrouwen in NS hersteld," geeft Rover-voorzitter Arriën Kruyt aan.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen