Een dode en vele lichtgewonden na treinongeluk België

Bij het station van Leuven in België is een trein ontspoord. Daarbij zijn volgens een woordvoerder van spoorwegbedrijf NMBS één dode en meerdere gewonden gevallen. Door de ontsporing is de trein gekanteld. De ravage op het spoor is enorm.

De burgemeester van Leuven, Louis Tobback, bevestigde dat er 3 zwaargewonden en 24 lichtgewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht. De overige 57 passagiers zijn ongedeerd. De persoon die het het ongeval niet overleefd heeft zou zich mogelijk niet in de trein hebben bevonden.

Het ongeluk vond plaats rond 13:20 uur, toen de trein was op weg naar De Panne net nadat deze het station van Leuven had verlaten. De oorzaak van de ontsporing is nog niet duidelijk en zal door het Vlaamse parket worden onderzocht. Mogelijk zou het om een probleem met de wissels gaan.

"De trein ontspoorde bij het buitenrijden van het station Leuven, in de wisselzone", volgens een woordvoerder van Infrabel.

Na het ongeval zou er een chaotische situatie zijn ontstaan. Het Rode Kruis heeft vrijwilligers opgeroepen om slachtoffers te helpen. Al vrij snel na het ongeval waren de hulpdiensten aanwezig.