20 reizigers onwel in Belgische overvolle trein

Zo’n twintig passagiers zijn zondagavond rond 20.00 uur onwel geworden in een trein die vanaf de Belgische kustplaats Blankenberge onderweg was naar het binnenland. Volgens de NMBS zouden er 1200 mensen in de trein hebben gezeten waarbij door de drukte mensen onwel raakten.

Tijdens de rit met de veel te korte treinen heeft een van de reizigers uiteindelijk aan de noodrem getrokken, toen mensen onwel raakten. De NMBS had toen besloten om de hulpdiensten te alarmeren die de getroffen reizigers in de benauwde trein van water voorzag. Ook hebben ongeveer 500 reizigers de trein uiteindelijk verlaten om hun reis op een andere manier te vervolgen.

De trein was vanwege eerdere incidenten stampvol. Vanwege een incident elders in het land was het treinverkeer al ontregeld waarbij er treinen uitvielen of kleiner waren dan normaal. Omstreeks 22:00 kon de trein weer zijn rit hervatten.

Archieffoto: Treinenweb
Archieffoto: Treinenweb

Eerder zou er in de media sprake zijn geweest van 2.000 reizigers. De NMBS heeft dit bijgesteld naar 1.200. Een worodvoerder van de NMBS spreekt in het Belgische Radio 1 journaal over een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Kijk, ik denk dat we achteraf tevreden mogen zijn dat gezien alle omstandigheden iedereen uiteindelijk gisteravond toch nog is thuisgeraakt". Hoe het met de twintig mensen is afgelopen die onwel waren geraakt, kon hij niet zeggen.