Machiniste schrijft open betoog na levensgevaarlijke actie spoorloper

Arriva-machiniste Janine Hoogeveen heeft afgelopen paasweekend een emotioneel betoog op internet geplaatst over de schrik van haar leven. Tijdens haar dienst zag ze een jongen op het spoor staan bij Emmen. Op Facebook schrijft ze de schrik van zich af. "Hadden je vriendjes het ook grappig gevonden als ik je voor hun ogen had overreden?"

'Aan het jongetje van een jaar of 10 dat vanmorgen om 11.10 vlakbij de Nijbracht in Emmen op het spoor ging staan toen er een trein aan kwam. Waarom deed je dat? Om stoer te zijn tegenover je vriendjes en vriendinnetjes die aan de kant stonden te lachen?', begint Janine haar bericht op Facebook, met de hoop dat het jongetje of de ouders het emotionele bericht onder ogen zullen komen.

In het bericht vervolgt de vrouw dat ze zelfs die nacht geen oog dicht gedaan had. "Jij ligt nu hoogstwaarschijnlijk veilig in je bedje te slapen. Gelukkig maar!", schrijft ze. Ze vervolgt het bericht met "Ik zou ook willen slapen want morgenvroeg moet ik weer werken, maar het lukt me niet omdat jij me heel erg heb laten schrikken vanmorgen. Ik hoop dat je dit leest en dat je, ondanks je jonge leeftijd, beseft wat er fout had kunnen gaan en wat de gevolgen voor jou, je familie, je vriendjes én voor mij waren geweest."

De hevig geschrokken machiniste heeft veel steun gekregen in de vorm van reacties op haar bericht. Vervoersbedrijf Arriva, haar werkgever,heeft laten weten dat het een dapper besluit van haar is om haar verhaal te delen: "We zullen zeker contact met haar opnemen en ze zal ondersteuning krijgen als ze dat wil", aldus een woordvoerster.

Volgens Arriva is het vooral de taak van ProRail om mensen te waarschuwen voor de gevaren op en rond het spoor. "Dat doen ze gelukkig ook met campagnes, maar het is mooi dat mensen op deze manier er bewust van worden gemaakt."

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: AD