Van 22 t/m 25 April ingrijpende werkzaamheden rond Gouda

Spoorbeheerder ProRail gaat van 22 t/m 25 april ingrijpende werkzaamheden uitvoeren rond Gouda. Voor reizigers rond Gouda gelden afwijkende treinritten en de inzet van tijdelijk busvervoer.

Gedurende de komende twee jaar vervangt ProRail 62 wissels, 8600 meter rails, dwarsliggers en ballast over een lengte van 1100 meter en kabels en leidingen over drie kilometer. Ook wordt er een mogelijkheid gecreerd voor meer capaciteit op de perrons en wordt er hard aan nieuwe stations en aan de mogelijkheid om vaker de trein te laten rijden tussen de RijnGouwe-lijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De komende periode vinden er deze werkzaamheden plaats.

  • Gouda, op het emplacement en het spoor tussen Gouda en Gouda Goverwelle: worden er spoorstaven, dwarsliggers, spoorgrind en wissels vernieuwd.
  • Op station Rotterdam Alexander, past ProRail de hoogte van de perrons aan. Hierdoor kunnen reizigers in de toekomst gelijkvloers instappen.
  • Tussen Gouda en Den Haag en tussen Gouda en Alphen aan den Rijn vernieuwen ze  een flink deel van de bovenleiding.
  • Tussen Gouda en Den Haag, ter hoogte van afrit Zoetermeer A12 en het viaduct van de HSL over de A12 werken ze aan het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer.
  • Er worden dit weekend 183 boorpalen aangebracht aan voor een nieuw perron en werken aan de bovenleiding. Zo komen er nieuwe bovenleidingsportalen. De oude worden weggehaald omdat ze in de weg staan voor het nieuwe station.
  • Tussen Gouda en Alphen aan den Rijn wordt er gestart met de voorbereiding voor een nieuw station: Boskoop Snijdelwijk. Op 22, 23 en 25 april zal eerst het oude perron weg worden gehaald welke destijds is aangelegd voor vroegere Lightrail. Naar verwachting gaat het station in december 2017 open. Ook in Waddinxveen komt een nieuw station: Waddinxveen Triangel.
  • Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk is onderdeel van de verbeteringen aan de spoorlijn Alphen aan den Rijn - Gouda. Het spoor wordt gereedgemaakt om treinen vaker te laten rijden, waardoor in het najaar elk kwartier een R-net trein kan rijden.

Met al deze werkzaamheden die verspreid plaatsvinden zorgt ProRail ervoor dat de driehoek Gouda-Rotterdam-Den Haag betrouwbaar, veilig en goed bereikbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer. In deze

Omreisadvies

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal-Utrecht Centraal en Gouda-Alphen aan den Rijn. Op langere, doorgaande trajecten adviseert NS reizigers om om te reizen. Op kortere trajecten kunnen reizigers gebruikmaken van NS-bussen. De extra reistijd zal 15 tot 30 minuten bedragen. Voor reizen op maandag 24 en dinsdag 25 april advsieert NS reizigers waar mogelijk buiten de spits te reizen. Ook raadt de NS aan om kort voor vertrek de reisplanner op de website of de app te bekijken.