ProRail onderhoudt Maasbrug bij Venlo

Spoorbeheerder ProRail zal de komende maanden de stalen spoorbrug over de Maas bij Venlo onderhouden. De brug uit het jaar 1963 zal een nieuwe schilderbeurt krijgen.

Om de brug in goede conditie te houden en roestvorming te voorkomen moet de brug eens in de twintig tot dertig jaar volledig worden geschilderd. In 1986 gebeurde dat voor het laatst. Daarna werd de brug in 2008 nog een keer bijgestipt’. Schilders van het bedrijf GSB zullen de opdracht uitvoeren.

ProRail meldt op hun website dat het om een oppervlakte van 16.000 m2 gaat. Voor de schilderbeurt zijn enkele maanden uitgetrokken. Sommige delen zijn goed bereikbaar, maar op sommige delen moetn een werksteiger worden aangebracht. Ook zal een deel van de brug geschilderd worden op een specifiek moment dat het spoor wegens werkzaamheden al buiten dienst is gesteld.

De nieuwe verflaag op de brug zal tevens ook een anti-graffiti behandeling krijgen. Hiermee moet nieuw aangebrachte graffiti makkelijker verwijderd kunnen worden. De huidige graffiti op de brug zal worden overschilderd.

Foto: Wegenwiki
De Maasbrug spoorbrug naast de autoweg naar Venlo. (Foto: Wegenwiki)

Bron: ProRail