Rover vreest sluiting ov-poortjes Den Haag

De Haagse afdeling van Rover maakt zich zorgen om de poortjes die in december op station Den Haag Centraal gaan sluiten. Er is bij de sporen 8 en 9 te weinig ruimte om grote aantallen reizigers op een veilige manier te kunnen verwerken, schrijft de Rover-afdeling in een brief aan gemeente Den Haag.

De afgelopen maanden zijn er poortjes geplaatst voor de perrons op station Den Haag Centraal, in december moeten deze worden gesloten. Den Haag telt 34 toegangspoortjes voor de sporen 1 t/m 7. “Een schril contrast met de slechts 8 poortjes op het perron waar de sporen 8 en 9 op uitkomen” aldus de vereniging.

Met gesloten poortjes ontstaat er volgens Rover het risico van filevorming van uitgaande reizigers wanneer een trein het station op de sporen 8 en 9 is binnengelopen: “Dat doet zich in ieder geval voor in de drukke uren in de ochtend en middag en indien twee treinen op de sporen 8 en 9 tegelijkertijd aankomen. Omdat de ruimte op het perron van deze sporen beperkt is om grote aantallen reizigers te verwerken komt de veiligheid van reizigers in het geding”.

Rover-afdeling Den Haag gaat het probleem met NS en ProRail bespreken en roept nu ook hulp van de gemeente in. De Rover-afdeling stelt voor een doorgang te maken tussen de sporen 7 en 8 zodat reizigers ook in- en uit kunnen checken bij de poortjes die toegang geven tot perrons van de sporen 1 tot en met 7. Op langere termijn zou een structurele oplossing nodig zijn om de toegang naar het perron van de sporen 8 en 9 te verruimen.

Foto: ProRail
Foto: ProRail

Bron: Treinreiziger