Hinder op spoor bij Utrecht van 17 t/m 19 november vanwege plaatsing spoorbrug

Reizigers tussen Rotterdam - Den Haag en Utrecht moeten in het weekend van 17 t/m 19 november rekening houden met extra hinder op het spoor. In deze periode zal er een nieuwe spoorbrug geplaatst over het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen de twee bestaande boogbruggen in.

De operatie zal met de nodige precisie worden uitgevoerd, zodat de nieuwe spoorbrug op de centimeter nauwkeurig op zijn plek geplaatst kan worden. Het treinverkeer zal daarom tijdelijk worden stilgelegd.

De nieuwe spoorbrug die 170 meter lang is, 29 meter hoog, 15 meter breed en 3000 ton zware is het ontbrekende puzzelstukje waarbij de capaciteit tussen Utrecht Terwijde en Utrecht Centraal opgeschroefd kan worden naar vier sporen. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er extra treinen van en naar Utrecht kunnen rijden in de richting van Woerden.

Reisadvies

Reizigers wordt in het weekend van 17 tot en met 19 november geadviseerd om tussen Woerden en Utrecht de bus te nemen of om te reizen. Tussen Den Haag Centraal en Woerden rijden twee intercity's per uur.

Foto: Treinenweb