Onzekerheid rond nieuw treinstation Zoeterwoude-Meerburg 'onaangename verrassing'

De plannen van de NS om de spoorverbinding tussen Leiden en Utrecht te verbeteren, gaan mogelijk ten koste van Zoeterwoude. De plannen voor een nieuw station Zoeterwoude-Meerburg staan op losse schroeven. Wethouder Kees den Ouden (Financiën) noemt dit een 'zeer onaangename verrassing'.

Den Ouden geeft aan teleurgesteld te zijn in de plannen. "Ik ben een paar dagen geleden geïnformeerd door de gedeputeerde", vertelt hij op Radio West. 'Het was wel een zeer onaangename verrassing. We hadden in 2012 al afgesproken met de provincie dat het station er wel zou komen.'

Station Zoeterwoude-Meerburg zou een groot knooppunt moeten worden om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer in de regio te verbeteren. 'Dit station zou komen bij nieuwbouwlocatie Meerburg. Voor bedrijven en de toekomstige inwoners was dit een belangrijke impuls om mee te doen. We gaan nu met de provincie het gesprek aan. Ik begrijp dat ze een busverbinding willen aanbieden, maar dat is natuurlijk iets anders dan een vast treinstation. Met de omliggende gemeenten gaan we nu kijken hoe we het openbaar vervoer in onze regio gaan verbeteren.', vervolgt Den Oudsten.

Foto: Rob Dammers
Station Leiden (Foto: Rob Dammers)

Bron: Omroep West