Toch binnenkort nieuwe lift op station Winsum

Er komt een nieuwe lift op station Winsum, dat bevestigt ProRail op hun website. De huidige lift voldoet niet meer en is aan vervanging toe. Ook vandalisme wordt in samenwerking met de gemeente aangepakt.

ProRail wil de veiligheid op het station graag verbeteren, en omdat de huidige lift niet meer van deze tijd is en veel storingen geeft, zal deze op temijn worden vervangen. "Nieuwe liften zijn veel minder gevoelig, voldoen aan alle eisen en doen dagelijks hun werk op vele stations in Nederland", meldt ProRail.

Met regelmaat waren baldadigheid en vandalisme oorzaak van de storingen in de lift, maar de nieuwe lift moet hier tegen bestand zijn. Daarnaast werkt ProRail in samenwerking met de gemeente ook aan het terugdringen van vandalisme en hangjongeren. Zo worden er beveiligingscamera's opgehangen en zal er meer toezicht worden gehouden.

Aanvankelijk liet ProRail vorig jaar juli nog weten dat de lift zou worden vervangen in een hellingbaan, maar er kon nog geld worden vrijgemaakt om het budget voor vervanging van de lift te vergroten. De aanleg van de hellingbaan zou vanwege de toestand van de grond juist meer moeten kosten dan eerst begroot zou worden.

"De keuze voor een nieuwe lift, met aanvullende maatregelen tegen vandalisme blijkt wel een betaalbare optie.", vertelt een woordvoerder van ProRail. Zij hebben dat begin oktober ook in een brief aan SPG (Stichting Platform Gehandicapten) laten weten. Afgelopen donderdag is er met hen gesproken, waarbij ze de keuze van de lift ook hebben uitgelegd.

ProRail neemt de komende tijd extra maatregelen om de huidige lift tot aan de vervanging zo goed mogelijk in bedrijf te houden.

Foto: Google
Station Winsum (Foto: Google Maps)