[upd] ProRail doet aangifte tegen makers tv-programma Hunted

Spoorbeheerder ProRail doet aangifte tegen de makers van het AVROTROS-programma Hunted. In de aflevering van maandagavond was te zien dat een van de deelnemers zich dicht langs het spoor bevond, op verboden terrein. ProRail is niet te spreken over deze actie, en doet daarom aangifte.

In het televisieprogramma is het de bedoelign dat twaalf mensen drie weken lang uit handen zien te blijven van een speciale opsporingsdienst. Afgelopen maandag was in de uitzending te zien dat één van de deelnemers het spoor koos als vluchtroute, waarmee hij zichzelf in gevaar zou hebben gebracht. Op spoorlopen staat een boete van 140 euro, meldt een ProRail-woordvoerder.

Met de aangifte wil de spoorbeheerder een signaal afgeven. "Dit kan echt niet", aldus de woordvoerder. "Soms raken spoorlopers gewond of vallen er zelfs doden. Naast dat dit je leven kan kosten, werken dit soort aanrijdingen zeer traumatiserend voor spoorwegpersoneel, hulpverleners en andere getuigen."

De programmamakers van Hunted zijn op Twitter door het stof gegaan, en hebben openbaar hun excuses aangeboden: "Gisteravond was te zien dat kandidaat Mike langs het spoor liep tijdens zijn vlucht. Wij weten dat spoorlopen heel risicovol is en heel vervelende consequenties kan hebben. Conclusie; hadden we niet mogen doen, ."

Update 15:07: Nieuwsbericht geactualiseerd met een excuses van de programmamakers.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb