NS rijdt morgen weer volgens normale dienstregeling

Dinsdag start NS volgens de normale dienstregeling op. Dit is tevens de eerste keer dat de nieuwe dienstregeling die op 10 december in ging aangehouden zal worden. Wel raadt de NS reizigers aan om alert te blijven op de eventuele nasleep van het winterweer van de afgelopen dagen.

Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen, halen NS en ProRail alles uit de kast om het treinverkeer normaal te laten rijden. De verwachting is dat de huidige sneeuwval vanavond aanhoudt, waarbij lokaal tot 15 cm sneeuw kan vallen. Dit kan nog gevolgen hebben voor de situatie op het spoor, ook morgenochtend. Vannacht wordt daarom extra personeel ingezet.

De NS adviseert reizigers om voor hun reis hun rit te plannen via de reisplanner.

Verstoring maandag

Ook vanaf maandagmorgen raakte het treinverkeer door de sneeuwval zwaar verstoord. Op tal van plekken in het land vielen er treinen uit. Zo reden er mondjesmaat treinen rond de stations van Amsterdam Centraal, Utrecht, Schiphol, Haarlem, Amersfoort, Zwolle en Zaandam. Om gestrande reizigers te vervoeren heeft de NS vervangende bussen ingezet.

De meeste storingen werden veroorzaakt door wisselstoringen. Voordat het treinverkeer weer volgens dienstregeling hervat kan worden moeten deze wissels eerst gerepareerd en evenueel ontdooid moeten worden, meldt een woordvoerder van de NS. Ook zouden de informatieborden op Utrecht niet naar behoren hebben gewerkt.

Zowel NS als ProRail zetten vannacht extra personeel in om de dienstregeling morgen weer te hervatten.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen