Druk bezochte 'patatstraat' op Utrecht Centraal gaat sluiten

Een van de drukste straatjes in Utrecht, 'de Patatstraat' gaat sluiten. De straat die vele miljoenen reizigers vanaf de stationshal via winkelcentrum Hoog Caterijne met het centrum van de stad verbonden wordt binnenkort afgebroken.

Vanaf 14 februari zal deze looproute definitief worden gesloten. Op hetzelfde moment zal een nieuwe looproute worden geopend via het nieuwe stationsplein aan de centrumzijde.

'De patatstraat'

De Patatstraat is niet de officiële naam van de traverse. De naam is te danken aan de patatzaken die in deze straat hebben gezeten, en tot het laatste moment door Bram Ladage werd gerund. Ook het door de NS geëxploiteerde Smullers had er tot enkele jaren geleden ook enige tijd een filiaal. Wel is er beloofd dat er op het nieuwe stationsplein een nieuwe patatzaak zal openen.

In de jaren 70 werd deze passage gebouwd bij de bouw van winkelcentrum Hoog Caterijne. De traverse zal de komende maanden dan plaats maken voor het tweede deel van het Stationsplein en de fietsenstalling eronder die dit jaar nog verder zal uitbreiden tot de grootste fietsenstelling ter wereld.

Hiermee komt er een eind aan de drukste straat van Utrecht waar jaarlijks 10 tot 13 miljoen reizigers passeerden.

Nieuwe route en ingang Hoog Caterijne

Vanaf 14 februari 15.00 uur wandel je vanuit Utrecht Centraal over het nieuwe Stationsplein naar Hoog Catharijne en het Smakkelaarsveld. Op woensdagavond 14 februari sluit de oude 'Patatstaat-traverse. Dit nieuwe stationsplein zal tevens de fietsenstalling aan de centrumzijde nog dichterbij het station brengen.

Foto: Bouwput UtrechtFoto's: BouwputUtrecht.nl

Foto: CU2030.nl

Foto's: CU2030.nl
Bovenste twee foto's: CU2030.nl