Reizigers uren vast in gestrande trein

Op het spoortraject tussen Woerden en Gouda hebben reizigers woensdag ruim vijf uur lang in een trein vastgezeten door een defecte bovenleiding. De trein strandde en kon met veel moeite na een lange tijd pas geëvacueerd worden.

Doordat de stroom was uitgevallen deed de airco en de intercom het niet. Mensen zouden zelf auto's naar de polder hebben proberen te krijgen. Maar omdat de stroom het niet deed kochten de mensen de trein niet verlaten. Omdat de trein ook op een lastige plaats stond was het voor incidentbestrijders lastig om er te komen. Uiteindelijk zijn de getroffen reizigers naar Gouda gebracht.

ProRail meldt dat het om een uitzonderlijke situatie gaat. "Onze richtlijn (dat reizigers vast mogen zitten in een trein, red.) is maximaal twee uur. Dat de reizigers nu al zolang vastzitten is erg vervelend", aldus een woordvoerder. "We bieden onze excuses hiervoor aan."

Snelbussen

Van en naar Woerden rijden tot tenminste 17.30 geen treinen. Hierdoor is er geen rechtstreeks treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Den Haag en Rotterdam. De NS zet snelbussen in om de reizigers op het traject Woerden-Gouda te vervoeren. Reizigers moeten hierbij rekenen op extra reistijd.

Foto: TahR78
Foto: TahR78