Eurostar ziet hogere omzet en meer reizigers in 2017

De Eurostar, die het Verenigd Konkrijk met het vasteland van Europa verbindt, geeft aan in 2017 meer reizigers te hebben vervoerd. Deze stijging wordt ondersteund door een toename van het zakelijk verkeer en een toename van het aantal reizigers uit de Verenigde Staten.

De omzet steeg met 11% op jaarbasis in 2017 (880 miljoen Britse pond in 2017 t.o.v. 794 miljoen Britse pond in 2016) en het aantal passagiers steeg met 3% in vergelijking met 2016 (10,3 miljoen in 2017 t.o.v. 10 miljoen in 2016).

Het hele jaar door zag Eurostar een toename van het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten, met een groei van het aantal passagiers met 26% ten opzichte van 2016. Met een koninklijke bruiloft in het Verenigd Koninkrijk en een in september verwachtte golfwedstrijd in Parijs, verwacht de vervoerder de trend door te zetten.

Nicolas Petrovic, CEO Eurostar: "Vorig jaar zagen we een echte heropleving in de Amerikaanse markt en een mooie groei qua zakenreizen. Na een positieve prestatie in 2017 zijn we nu goed geplaatst om ons netwerk naar Nederland uit te breiden. Met meer dan vier miljoen passagiers per jaar tussen Londen en Amsterdam, is het groeipotentieel voor de nieuwe dienstverlening en de volledige markt aanzienlijk."

Zakenreizigers

Het aantal zakenreizigers die vorig jaar de Eurostar namen, groeide met 8% in vergelijking met 2016. Zakelijke reizigers verkiezen meer en meer hogesnelheidstreinen boven het vliegtuig omwille van de snelheid, het gemak en comfort. Zo zijn de tickets omboekbaar en terugbetaalbaar tot het moment van vertrek, een check-in tot tien minuten voor het vertrek, exclusieve toegang tot de businesslounge in de stations en een driegangenmaaltijd met bijpassende dranken die in de trein geserveerd worden.

Londen-Amsterdam vanaf 4 april

Na een eerste officiële trein van Londen naar Amsterdam vorige week, zijn tickets voor de nieuwe route van Eurostar nu beschikbaar via zowel de website van de Eurostar, NS Internationaal en HappyRail. De eerste commerciële dienst vertrekt op woensdag 4 april vanuit Londen St Pancras International. Met een reistijd van slechts 3 uur en 41 minuten van Londen naar Amsterdam en 3 uur van Londen naar Rotterdam, zorgt deze nieuwe treindienst voor een verbinding tussen deze belangrijke bestemmingen.

Foto: Stefan Geertsen
Foto: Stefan Geertsen