Heiloo krijgt een tunnel onder het spoor

In Heiloo zal er binnenkort een nieuwe tunnel onder het spoor worden aangelegd. Door een nog aan te leggen onderdoorgang onder het spoor wordt Heiloo veiliger en verbetert de bereikbaarheid

Omdat het treinverkeer toeneemt en het ook op de weg drukker wordt legt ProRail samen met de gemeente Heiloo een onderdoorgang aan. Die komt in de plaats van de overweg Vennewatersweg. Een onderdoorgang is stukken veiliger dan een overweg. De spoorwegonderdoorgang zal samen met de nieuwe aansluiting A9 bijdragen aan de bereikbaarheid van Heiloo.

Planning

In 2018 vinden al voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het verleggen van kabels en leidingen. De verkeershinder blijft dan beperkt.

Tijdens de bouw van de spoorwegonderdoorgang – februari 2019 t/m maart 2020 - is de Vennewatersweg tussen de kruisingen Hoogeweg en Westerweg 13 maanden afgesloten voor al het verkeer. Dit is nodig om de spoorwegonderdoorgang veilig en efficiënt te kunnen bouwen. Naar verwachting kan de onderdoorgang medio april 2020 in gebruik worden genomen. Het project is gegund aan de aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Bron: Prorail