ProRail verlengt Friese stations

ProRail heeft de perrons van een aantal Friese stations verlengd. Hierdoor kunnen er langere treinen rijden. Doordat Arriva in de zomer op volle sterkte draait vanwege het vakantieseizoen en evenementen, kunnen er vanaf nu extra langere treinstellen worden ingezet tussen Harlingen Haven en Leeuwarden.

Station Harlingen kreeg er 25 meter extra aan perron bij, en ook Franeker is geschikt gemaakt voor langere treinen. In de zomer rijden extra lange treinen speciaal voor vakantiegangers of bezoekers van evenementen.

In de zomermaanden zijn treinen extra druk vanwege vakantiegangers van en naar de Waddeneilanden en Harlingen-Haven. Tijdens diverse evenementen zoals Oerol en de Harlinger Vlootdagen is er extra vraag naar zitplaatsen in de treinen. Arriva rijdt daarom sinds dit voorjaar met langere stellen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.

Om die langere treinen te kunnen bedienen zijn lange perrons nodig. ProRail paste daarom diverse stations op de lijn naar Harlingen-Haven aan. Eind april heeft de spoorbeheerder de laatste perrons in Franeker en in Harlingen verlengd met 25 meter. Hiermee moet er extra capactieit worden geboden voor toeristen en vakantiegangers.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb