Vakantieganger kiest vaker voor de trein

De internationale trein is het afgelopen jaar steeds populairder geworden als vervoermiddel voor vakantiegangers, meldt NS International. In juni, de belangrijkste boekingsmaand, werden 15 procent meer internationale tickets geboekt, vergeleken met vorig jaar juni.

Het spoorbedrijf verkoopt tickets naar 3000 buitenlandse bestemmingen. Daarvan is Londen de snelste stijger als als vakantiebestemming. Het aantal tickets naar deze bestemming is sinds afgelopen jaar verdubbeld. Dit heeft te maken met de Eurostar die twee keer per dag via Brussel naar Londen rijdt. In maar liefst 4 uur ben je al via de Kanaaltunnel de grens van Engeland gepasseerd. Over een jaar moet dit nog sneller gaan zodra de grenscontrole van Brussel-Zuid naar de Nederlandse opstapstations verhuist.

Na Londen volgen Brussel, Frankfurt, Parijs en Berlijn. Ook deze grote steden zijn makkelijk te bereiken met de trein. Naar Brussel zijn er verschillende mogelijkheden zoals de Thalys, de Eurostar en de Intercity Direct

Wachttijden

Volgens NS overstijgt de groei de verwachting. Volgens de NS wordt de trein vaak boven het vliegtuig gekozen omdat de trein vaak aankomt in het hart van de stad. Ook zijn er vaak geen lange wachttijden met veiligheidscontroles (behalve voor de Eurostar) en is de trein beter voor het milieu. Ten slotte heeft de internationale trein een barrijtuig - "Wel zo gezellig", aldus een woordvoerder.

Foto: Lars Steffens
Foto: Lars Steffens