NS stelt prijsverhoging Intercity Direct uit

Op verzoek van reizigersvereniging Rover verhoogt NS voorlopig niet de tarieven van de toeslagkaartjes voor de Intercity Direct. De vervoerder gaat eerst maatregelen nemen om de kwaliteit van de treindienst te verbeteren. Per 1 juli 2019 is van NS van voornemens de tarieven alsnog te verhogen.

Eind oktober maakte NS bekend om bij de aanstaande tariefsverhoging van 2019 de toeslagkaartjes voor de IC Direct 20 cent duurder te maken. Ook de tarieven van abonnementen zouden met 10% stijgen. De plannen konden op forse kritiek van Rover rekenen, omdat de Intercity Direct nog altijd met veel vertraging en hoge uitval kampt. Rover vroeg NS de kwaliteit van geleverde diensten te laten meewegen in het prijsbeleid.

Half jaar uitgesteld

"Ondanks de hinder komt in 2018 gemiddeld 82,9% van de reizigers op de hogesnelheidslijn op tijd. NS voldoet hiermee wel aan de afspraken met het ministerie”reageert NS. Toch is de vervoerder bereid om de prijsverhoging uit te stellen, omdat de verbeteringen voor de reizigers in de komende maanden zichtbaar moeten worden. Daarom zullen de toeslag voor de Intercity Direct niet per 1 januari 2019 maar per 1 juli 2019 worden doorgevoerd. Daarmee komt de vervoerder tegemoet aan de kritiek van Rover.

Rover tevreden

Rover is blij dat NS de prijsverhoging van de toeslagkaartjes niet heeft doorgezet: "Hiermee erkent NS de problemen die veel reizigers op dit traject meemaken. We hopen uiteraard dat de prestaties van de IC Direct snel op orde komen", stelt Rover-directeur Freek Bos. Om het capaciteitsprobleem in de spits op te lossen blijft NS korting geven tijdens de daluren, ook daarmee is de reizigersorganisatie tevreden.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger.nl