Veel werkzaamheden aan het spoor in Noord-Nederland

Dit weekend rijden er geen treinen tussen Assen - Hoogeveen, Groningen - Veendam/Weener en Zwolle -  Coevorden. De NS en Arriva zet treinvervangende bussen in om reizigers te kunnen vervoeren.

Bij Assen vinden werkzaamheden plaats om een tunneldek onder het spoor te schuiven. Vrijdag en zaterdag vinden er voorbereidingen plaats om het tunneldek in te rijden. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het spoordek en de sporen bij De Maten verwijderd. Op zondag zal het tunneldek worden ingeschoven. Met deze werkzaamheden is er nu een tweede treinvrije periode waarbij er gewerkt wordt aan de onderdoorgang. In december van 2018 vonden er al heiwerkzaamheden plaats.

De nieuwe onderdoorgang zal de verbinding tussen Assen-Oost en de Europaweg-Zuid verbinden, waarmee oost en zuid assen makkelijker bereikbaar worden. naar verwachting zal de nieuwe tunnel in 2019 worden geopend.

Werkzaamheden

Ook tussen Coevorden en Zwolle zullen dit weekend vanwege andere werkzaamheden geen treinen rijden. Ook hier worden er bussen ingezet door Arriva.

Ook de Arriva-verbinding tussen Groningen - Veendam en Groningen - Weener zal zelfs tot en met dinsdag 19 februari niet in gebruik zijn vanwege werkzaamheden aan het spoor. Ook Arriva zet hier bussen in. Ook zullen er door Qbuzz snelbussen in het weekend snelbussen worden ingezet tussen Winschoten, Veendam en Hoogeveen. Deze zijn momenteel ook in de reisplanners in te zien.

Archieffoto: NS
Archieffoto: NS