• Eurostar piekt recordmaand tijdens zomer

  Eurostar piekt recordmaand tijdens zomer

  De Eurostar, die het vaste land van Europa met het Verenigd Koninkrijk verbindt, sprak donderdag over een aanhoudende groei van het aantal passagiers in het derde kwartaal van dit jaar, waarbij augustus de drukste ooit was. Toen was er sprake van meer dan 1 miljoen reizigers.

  Lees verder

 • PvdA pleit voor gratis reisdagen in openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar

  PvdA pleit voor gratis reisdagen in openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar

  Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) pleit voor vrije reisdagen in het gehele openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar. Volgens hem maken ouders die met kinderen reizen een hoop kosten voor het openbaar vervoer. Hij ziet liever dat kinderen tot 12 jaar in de weekenden en op de woensdagmiddag vrij kunnen reizen met de trein.

  Lees verder

 • Tot na avondspits hinder tussen Den Haag en Schiphol

  Tot na avondspits hinder tussen Den Haag en Schiphol

  Ongeveer veertienhonderd reizigers zijn donderdagochtend uit drie gestrande treinen op het traject tussen Hoofddorp en Leiden geŽvacueerd. Vanwege een beschadigde bovenleiding tussen de twee stations konden de treinen niet meer verder rijden. Herstel duurt tot na de avondspits.

  Lees verder

 • ProRail wil Europese treinen naar Songfestival

  ProRail wil Europese treinen naar Songfestival

  ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doen een oproep aan de gehele Europese spoorsector om mee te denken over het opzetten van speciale internationale treinen rond grote internationale evenementen. Nederland neemt het voortouw rond het Europese Songfestival.

  Lees verder

 • Amsterdam Centraal viert feest met 130-jarige bestaan

  Amsterdam Centraal viert feest met 130-jarige bestaan

  Het is vandaag precies 130 jaar geleden dat het monumentale station van Amsterdam Centraal werd geopend. NS en ProRail hebben dit vandaag met reizigers gevierd. Met een versierd station, rondleidingen, en historisch beeldmateriaal op schermen kon het de verjaardag van het station de bezoekers vandaag niet ontgaan zijn.

  Lees verder

 • Stadler wint eerste grote order voor Taiwan

  Stadler wint eerste grote order voor Taiwan

  Treinbouwer Stadler won de aanbesteding voor de levering van 34 diesel-elektrische locomotieven aan de Taiwan Railways Administration (TRA) in Taiwan.

  Lees verder

 • Rover en Fietsersbond: "Tekort aan fietsplekken in de trein"

  Rover en Fietsersbond:

  Het aantal fietsplekken in de trein is te weinig om de groei op te vangen. Dat concluderen de Fietsersbond en reizigersvereniging Rover. Zij roepen de NS op om snel met maatregelen te komen, nu de fiets steeds meer wordt gestimuleerd.

  Lees verder

 • Ajax kiest voor Eurostar naar Lille

  Ajax kiest voor Eurostar naar Lille

  Voetbalclub Ajax zal voor de uitwedstrijd in de UEFA Champions League tegen Lille het vliegtuig laten staan en de trein naar Frankrijk nemen. Door de samenwerking van NS met Eurostar komt de voetbalploeg eind november in ruim tweeŽnhalf uur uitgerust op de plaats van bestemming.

  Lees verder

 • Veel toeloop bij NS Kinderboekenruil

  Veel toeloop bij NS Kinderboekenruil

  De NS-kinderboekenruil die zondagmorgen van start is gegaan op station Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal is druk bezocht door kinderen met ouders. Bij de pop-up bibliotheek konden de kinderen hun eigen boek ruilen voor een nieuw boek van een ander kind. Ook konden ze in een speciale voorleescoupť voorgelezen worden door een voorleesconducteur.

  Lees verder

 • Treinenweb bestaat 12,5 jaar!

  Treinenweb bestaat 12,5 jaar!

  Hoera! Treinenweb bestaat sinds afgelopen zondag 12,5 jaar, en dat wordt gevierd. Onze website zag op 13 april 2007 het levenslicht waarna er sinds al die tijd een hoop reviews, video's en nieuwsberichten zijn gepasseerd. Naast veel geschreven inhoud is onze site ook in de loop der tijden voorzien van diverse vormgevingen en divers handig naslagwerk.

  Lees verder