• Dit jaar geen Rail & Road Event 2020 in Blerick

  Dit jaar geen Rail & Road Event 2020 in Blerick

  Het Rail & Road Event, het jaarlijkse evenement waar divers spoorwegmaterieel te zien is en welke al enkele jaren in Blerick plaatsvindt, gaat dit jaar niet door. Dat heet de organisatie laten weten op hun Facebookpagina.

  Lees verder

 • Defect materieel zorgt voor drukte op de Maaslijn

  Defect materieel zorgt voor drukte op de Maaslijn

  Vervoerder Arriva heeft laten weten dat er tijdelijk minder capaciteit op de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen is vanwege defect materieel. Momenteel zijn van er 4 van de 23 inzetbare stellen defect aan de kant.

  Lees verder

 • NS keert 32 miljoen euro uit voor tegemoetkoming NS-transporten WO-II

  NS keert 32 miljoen euro uit voor tegemoetkoming NS-transporten WO-II

  Voor de 'Tegemoetkoming Slachtoffers WO II Transporten NS' heeft de NS tot nu toe 32 miljoen euro uitgekeerd aan 4.000 ingediende aanvragen. In totaal zijn er ruim 6.500 aanvragen ingediend. Daarvan zijn er inmiddels 5.000 beoordeeld, meldt de commissie maandag.

  Lees verder

 • Man opgepakt na mishandelen van schoonmaker en NS-personeel

  Man opgepakt na mishandelen van schoonmaker en NS-personeel

  De politie heeft op het station van Tilburg een 23-jarige man uit Duiven aangehouden. Hij mishandelde twee beveiligers en duwde een schoonmaker op het spoor. De man wordt verdacht van poging doodslag en moord.

  Lees verder

 • Extra boete van 313 euro voor amokmakers in openbaar vervoer

  Extra boete van 313 euro voor amokmakers in openbaar vervoer

  De vervoersbedrijven spannen zich gezamelijk in om relschoppers civielrechtelijk aanpakken door schade ter plekke te verhalen met een lik-op-stuk boete van minimaal 313 euro. Dit bedrag komt bovenop de boete die de Justitie oplegt voor overlast, geweld en bedreiging in het openbaar vervoer.

  Lees verder

 • ProRail tevreden over verloop met ATO-trein

  ProRail tevreden over verloop met ATO-trein

  Spoorbeheerder ProRail kijkt met succes terug op de proef met de automatisch rijdende trein die van van 13 tot en met 17 februari gereden heeft. Deze ritten werden voor het eerst gereden met passagiers zodat ProRail in samenwerking met TNO kan onderzoeken wat de reisbeleving van passagiers is.

  Lees verder

 • Komende week geen treinen tussen Utrecht en Ede-Wageningen

  Komende week geen treinen tussen Utrecht en Ede-Wageningen

  De Komende week rijden er vanwege werkzaamheden aan het spoor, en het station van Driebergen-Zeist, geen treinen tussen station Utrecht Centraal en station Ede-Wageningen en tussen Utrecht en station Rhenen. De NS zet op deze trajecten bussen in.

  Lees verder

 • Treinreizigers meer tevreden over treinstations

  Treinreizigers meer tevreden over treinstations

  De NS heeft vrijdag de Stationsbelevingsmonitor voor 2019 gepubliceerd. Hierin staat vermeld wat het percentage van de reizigers is, die alle openbare stations in Nederland met een zeven of hoger beoordeelt.

  Lees verder

 • Alle overwegen tussen Haarlem en Zandvoort dicht tijdens Formule 1 evenement

  Alle overwegen tussen Haarlem en Zandvoort dicht tijdens Formule 1 evenement

  Tijdens het Formule 1 weekend van 1 tot en met 3 mei zullen alle vijf overwegen tussen Haarlem en Zandvoort gesloten worden. Op deze dagen zal de NS een speciale dienstregeling gaan rijden waarbij er op dit traject elke vijf minuten een trein zal rijden om de tienduizenden Formule 1 fans te vervoeren.

  Lees verder

 • Aantal doden bij overwegbotsingen in 2019 licht gedaald

  Aantal doden bij overwegbotsingen in 2019 licht gedaald

  In 2019 vielen er negen doden en drie zwaargewonden bij overwegen, meldt ProRail. Zes doden vielen door het roekeloos gedrag. In 2018 lag het aantal op veertien doden. In totaal waren er vorig jaar 42 botsingen.

  Lees verder

 • Meer treinen mogelijk door uitbreiding planning software ProRail

  Meer treinen mogelijk door uitbreiding planning software ProRail

  Vanaf dienstregeling 2022 kunnen treinen sneller na elkaar vertrekken en aankomen. Daardoor ontstaat er meer capaciteit op het spoor, waardoor er meer treinen kunnen gaan rijden. Dat bevestigt ProRail na een bericht van de Telegraaf.

  Lees verder

 • Van 22 februari tot en met 1 maart hinder rond Den Haag

  Van 22 februari tot en met 1 maart hinder rond Den Haag

  Van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart werkt spoorbeheerder ProRail samen met aannemer VolkerRail aan het spoor bij Den Haag Centraal. In deze periode wordt er onderhoud aan de sporenbundel gepleegd.

  Lees verder