• Vanaf komend weekend een extra overkapping op Europapark

  Vanaf komend weekend een extra overkapping op Europapark

  Station Groningen Europapark zal vanaf aanstaande weekend worden voorzien van een beter comfort voor wachtende reizigers. Er worden in deze periode extra perronoverkappingen geplaatst die de reizigers tegen de regen beschermt.

  Lees verder

 • Radio 538 DJ's Coen en Sander krijgen pop-up discotheek

  Radio 538 DJ's Coen en Sander krijgen pop-up discotheek

  De Radio 538 DJ's Coen en Sander krijgen een eigen pop-up radiostudio op Utrecht Centraal. Vanaf aanstaande woensdag tot en met vrijdag kunnen liefhebbers tijdens de spits tussen 16:00 en 19:00 genieten van een 'silent disco' terwijl de DJ's hun muziek draaien.

  Lees verder

 • Opnieuw meer treinreizigers tevreden met NS

  Opnieuw meer treinreizigers tevreden met NS

  Het aantal tevreden reizigers die met NS reizen is in 2019 opnieuw hoger dan daarvoor, blijkt uit een onderzoek van de NS. Maar liefst 89% van de NS-reizigers geeft de vervoerder een 7 of hoger. Vorig jaar lag dat aantal nog op 86 procent.

  Lees verder

 • Station Weesp vrijgegeven na valse bommelding

  Station Weesp vrijgegeven na valse bommelding

  Het treinverkeer van en naar Weesp is zondagavond flink verstoord geweest door een bommelding. Vanwege de inzet van hulpdiensten kon er werd er een perron afgesloten waardoor diverse treinen niet op het perrons konden stoppen. Uiteindelijk bleek het loos alarm en kon het treinverkeer worden opgestart.

  Lees verder

 • Meer steun voor Nedersaksenlijn

  Meer steun voor Nedersaksenlijn

  De steun voor de aanleg van de Nedersaksenlijn lijkt te groeien. Nadat eerder de provinciebesturen van Groningen en Overijssel al aangaven voorstander van de spoorlijn te zijn sluit nu ook de Gedeputeerde Staten van Drenthe bij hen aan. Zij zien toekomst in een spoorlijn tussen Groningen - Veendam - Emmen - Almelo.

  Lees verder

 • Lobby gestart voor treinverbinding tussen Nederland en Stockholm

  Lobby gestart voor treinverbinding tussen Nederland en Stockholm

  De steden Amsterdam, Hamburg, Kopenhagen, Stockholm en Helsinki zijn een lobby gestart om gezamenlijk te praten over een spoorverbinding tussen Nederland en het Zweedse Stockholm. Ze proberen bij de Europese Unie geld los te krijgen om een onderzoek naar de verbinding te starten.

  Lees verder

 • NS schrijft per abuis NS-flex abonnementskosten dubbel af

  NS schrijft per abuis NS-flex abonnementskosten dubbel af

  De NS heeft per ongeluk de maandelijkse betaling van klanten met een NS Flex-abonnement twee keer afgeschreven. De foute afschrijving vond plaats bij 23.000 klanten. Zij hebben inmiddels bericht van de NS gehad krijgen het ten onrechte afgeschreven bedrag weer teruggestort

  Lees verder

 • Stoomtram Hoorn - Medemblik doet proef met 'groene stoom'

  Stoomtram Hoorn - Medemblik doet proef met 'groene stoom'

  De museum-stoomtram tussen Hoorn en Medemblik zal in februari een proef doen met biokool en plaats van steenkool. Met deze manier van 'groene stoom' wil het museum het heden en verleden dichter bij elkaar brengen en duurzamer rijden. Het gebruik van de nieuwe brandstof is een primeur voor Europa.

  Lees verder

 • Compensatie voor Arriva vanwege late oplevering elektrificatie Maaslijn

  Compensatie voor Arriva vanwege late oplevering elektrificatie Maaslijn

  Vervoerder Arriva zal ter waarde van 49 miljoen euro gecompenseerd worden vanwege de te late oplevering van de elektrificatie van de Maaslijn. Die compensatie wordt deels gerealiseerd door de duur van de concessieperiode te verlengen. Dat heeft de provincie Limburg donderdag bekend gemaakt.

  Lees verder

 • Mobiele dekking op Utrecht Centraal verbeterd

  Mobiele dekking op Utrecht Centraal verbeterd

  De telecomproviders T-Mobile, Vodafone en KPN hebben op station Utrecht Centraal het mobiele communicatienetwerk verbeterd. Dat melden de NS en ProRail donderdag.

  Lees verder