• Keolis onthult twee namen voor zijn treinstellen

  Keolis onthult twee namen voor zijn treinstellen

  Sinds enkele dagen rijden er bij Keolis Blauwnet twee treinstellen die voorzien zijn van namen. Het gaat om de treinstellen die voorzien zijn van de namen Cees Anker en Bert Boerman. Deze personen hebben bijgedragen aan de concessie van Keolis.

  Lees verder

 • Man aangehouden na derde brandstichting station Haarlem

  Man aangehouden na derde brandstichting station Haarlem

  Vrijdagavond is er voor de derde keer deze week brand gesticht op het station van Haarlem. Dit keer raakte de wachtkamer tussen spoor 3 en 6 beschadigd. Inmiddels is er een persoon opgepakt.

  Lees verder

 • Rover: Provincie moet investeren in spoor Oost-Nederland

  Rover: Provincie moet investeren in spoor Oost-Nederland

  Er is meer geld nodig voor het spoor in Gelderland en Overijssel. Dit stelt Reizigersvereniging Rover in een brief aan beide provincies. De provincies willen meer reizigers uit de auto lokken, toch wordt daar geen geld voor uitgetrokken.

  Lees verder

 • Arriva treinen op Maaslijn krijgen vaker voorrang op NS-treinen

  Arriva treinen op Maaslijn krijgen vaker voorrang op NS-treinen

  Treinen van Arriva op de Maaslijn tussen Nijmegen, Venlo en Roermond krijgen voortaan vaker voorrang op NS-treinen of goederentreinen. Dit is een maatregel die de vervoerder en spoorbeheerder ProRail hebben afgesproken om de prestaties op de geplaagde spoorlijn te verbeteren.

  Lees verder

 • Strukton denkt aan dubbellaags opstelterrein in Utrecht

  Strukton denkt aan dubbellaags opstelterrein in Utrecht

  Als het aan spoorbouwer Strukton ligt is een speciale parkeergarage met meerdere lagen de oplossing om treinen te stallen. De komende jaren stroomt er bij de NS veel nieuw materieel in waarvoor de NS en ProRail ijverig een locatie zoeken voor extra opstelruimte. Een innovatief dubbellaags opstelterrein zou volgens de spoorbouwer toekomst kunnen worden.

  Lees verder

 • Groningen Europapark binnenkort op de schop

  Groningen Europapark binnenkort op de schop

  Het station Groningen Europapark gaat op de schop. Er wordt onder meer een extra spoor aangelegd en zal er een nieuwe perron verrijzen. Na de zomervakantie wordt gestart met de werkzaamheden die naar verwachting tot mei 2020 zullen duren. Zo zullen alle sporen worden opgeschoven.

  Lees verder

 • NS vervangt in de herfst deel nieuwe Sprinters door oudere trein

  NS vervangt in de herfst deel nieuwe Sprinters door oudere trein

  Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle zullen in de herfst mogelijk in een oudere sprinter zitten dan er tot nu toe ingezet wordt. Normaal rijdt er een moderne SNG Sprinter, maar omdat deze geen systeem hebben dat gladheid op het spoor bestrijdt, zullen ze geregeld een oude SGM Sprinter inzetten.

  Lees verder

 • Stadler levert FLIRT treinen voor Poolse PKP Intercity

  Stadler levert FLIRT treinen voor Poolse PKP Intercity

  Stadler heeft de aanbesteding gewonnen voor de levering van twaalf elektrische FLIRT treinen voor het Poolse PKP Intercity. Na het verstrijken van de bezwaarperiode, waarbij er geen bezwaar werd aangetekend, is het contract nu juridisch bindend en kan het contract worden ondertekend.

  Lees verder

 • Rail Away genomineerd voor de Televizier Ring

  Rail Away genomineerd voor de Televizier Ring

  Het EO-programma Rail Away staat in de finale voor de Gouden Televizier-Ring. Vanaf dinsdag 20 augustus tot dinsdag 23 september kan iedereen stemmen op dit programma.

  Lees verder

 • Arriva rijdt met twee Breng-treinen tussen Arnhem en Tiel

  Arriva rijdt met twee Breng-treinen tussen Arnhem en Tiel

  Reizigers op het Arriva-lijntje tussen Arnhem en Tiel moeten niet gek opkijken als er opeens een trein van Breng het station komt binnenrijden, want Arriva heeft een aantal treinstellen gehuurd van de vervoerder Breng omdat er twee eigen treinen in het noorden van Nederland worden ingezet.

  Lees verder

 • Politie doet onderzoek na twee treinbranden op station Haarlem

  Politie doet onderzoek na twee treinbranden op station Haarlem

  De politie is een onderzoek gestart naar twee treinbranden die maandagavond plaatsvonden op het station van Haarlem. In beide gevallen werd er brand gesticht in een sprinter.

  Lees verder

 • NS opent OV-markt voor externe partijen

  NS opent OV-markt voor externe partijen

  Derden partijen kunnen straks tegen gelijke voorwaarden treinkaartjes en abonnementen verkopen. Daardoor wordt het voor hotelketens bijvoorbeeld mogelijk om een kamer in combinatie met een treinkaartje te verkopen, of voor leasebedrijven om een tankpas aan te bieden die ook geldig is in de trein.

  Lees verder