• Staatssecretaris haalt plannen Lelylijn voorzichtig uit de ijskast

  Staatssecretaris haalt plannen Lelylijn voorzichtig uit de ijskast

  Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) lijkt de plannen voor de Lelylijn toch voorzichtig uit de ijskast te willen halen. Hiermee wil ze de provincies Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe toch tegemoet te willen komen die zich inzetten voor de realisatie van de nieuwe spoorlijn.

  Lees verder

 • Meerdere geÔntereseerden voor overname Arriva

  Meerdere geÔntereseerden voor overname Arriva

  Meerdere private ondernemingen staan in de rij om vervoersbedrijf Arriva willen overnemen, meldt online vakmagazine OV Pro. De vervoerder staat in de etalage van het in financiŽle nood verkerende Deutsche Bahn. De investeerders zouden voor ruim 3 miljard het bedrijf over willen nemen.

  Lees verder

 • Flixtrain wil uitbreiden naar BelgiŽ en Frankrijk

  Flixtrain wil uitbreiden naar BelgiŽ en Frankrijk

  Het Duitse vervoersbedrijf Flixtrain wil de vleugels uitslaan en een intercity treindienst van Brussel Noord naar Parijs starten. Ook binnen Frankrijk heeft Flixtrain plannen voor tal van treindiensten. Dat meldt Bruzz.be.

  Lees verder

 • Pier Eringa stapt van ProRail over naar Transdev

  Pier Eringa stapt van ProRail over naar Transdev

  Topman Pier Eringa van ProRail stapt vanaf 1 september over naar Transdev. Transdev is het moederbedrijf van onder meer de vervoerders Connexxion, Hermes en ambulancedienst Witte Kruis. Eringa zal daar uiteindelijk de rol van CEO gaan vervullen.

  Lees verder

 • Meer tempo in aanpak onbewaakte overwegen

  Meer tempo in aanpak onbewaakte overwegen

  Samen met het Rijk gaan gemeenten en provincies meer tempo maken in de aanpak van onbeveiligde overwegen. Deze gezamenlijke ambitie spraken zij vandaag uit op een landelijke bijeenkomst rondom onbewaakte overwegen in Zwolle.

  Lees verder

 • Stationsgebied Amsterdam Amstel straalt weer na opknapbeurt

  Stationsgebied Amsterdam Amstel straalt weer na opknapbeurt

  Het station Amsterdam Amstel heeft de eerste fase van de metamorfose afgerond. Hiermee is het stationsgebied na een intensieve verbouwingsperiode van twee jaar eindelijk getransformeerd in een natuurlijke en overzichtelijke omgeving. Ook de perrons zijn opgeknapt waarbij de vroegere stijl weer terugkeert.

  Lees verder

 • Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen tekent contract voor 16 Flirts

  Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen tekent contract voor 16 Flirts

  Treinfabrikant Stadler en Transdev GmbH zetten hun succesvolle samenwerking voort. De Duitse dochteronderneming van de Franse Transdev Groep geeft Stadler opdracht om 16 elektrische FLIRT-treinen te leveren voor gebruik in het Duitse netwerk Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen. De orderwaarde bedraagt ​​ongeveer 100 miljoen euro.

  Lees verder

 • Keolis wacht op testresultaten na proef met tijdelijke opening Zwolle Stadshagen

  Keolis wacht op testresultaten na proef met tijdelijke opening Zwolle Stadshagen

  Station Zwolle Stadshagen sluit zaterdagavond weer haar deuren. Bij wijze van proef hebben de afgelopen twee weken de treinen op Zwolle Stadshagen gestopt. Keolis onderzoekt daarmee de haalbaarheid van de dienstregeling die het bedrijf per december wil doorvoeren, als Zwolle Stadshagen volgens planning definitief haar deuren opent.

  Lees verder