• Veel belangstelling bij afscheidsrit DDM-1

  Veel belangstelling bij afscheidsrit DDM-1

  Met ongeveer 500 deelnemers is er een enorme belangstelling geweest voor de afscheidsrit van het DDM-1 dubbeldeksmaterieel. De trein welke voorzien was van vier rijtuigen en een locomotief, zat vol met liefhebbers die graag de laatste rit van deze 'eerste generatie dubbeldeksmaterieel' wouden meemaken.

  Lees verder

 • Strukton bouwt spoor Groningen - Winschoten om voor extra sneltrein

  Strukton bouwt spoor Groningen - Winschoten om voor extra sneltrein

  Vanaf december 2020 zullen er tussen Groningen en Winschoten extra sneltreinen tijdens de spits gaan rijden. Het spoor hiervoor zal de komende maanden op de schop gaan. ProRail heeft de werkzaamheden gegund aan Strukton Rail.

  Lees verder

 • NS past berichtgeving over aanrijdingen aan

  NS past berichtgeving over aanrijdingen aan

  Vanaf 15 december, met de start van de nieuwe dienstregeling, past NS alle geautomatiseerde informatie- en omroepberichten aan bij een aanrijding met een persoon. Het gaat om de informatie die in de gehele reisinformatievoorziening te vinden is.

  Lees verder

 • Noord/Zuid-lijn in 2030 doorgetrokken naar Schiphol

  Noord/Zuid-lijn in 2030 doorgetrokken naar Schiphol

  De komende tien jaar wordt de Noord/Zuidlijn doorgetrokken naar Schiphol en Hoofddorp. Die doortrekking gaat 3 miljard euro kosten. Dat meldt de Volkskrant donderdag.

  Lees verder

 • Tot 2027 geen toiletten in trein tussen Almelo - Hardenberg

  Tot 2027 geen toiletten in trein tussen Almelo - Hardenberg

  Er komen geen toiletten in de Blauwnet-trein tussen Almelo en Hardenberg. De kosten zouden te hoog liggen voor de duur dat deze treinen nog zullen rijden. Dat werd woensdagavond door gedeputeerde Bert Boerman bekend gemaakt tijdens een debat in de Provinciale Staten.

  Lees verder

 • Onderzoek naar directe trein van Zwolle naar Münster

  Onderzoek naar directe trein van Zwolle naar Münster

  Mogelijk kan er in 2027 een directe trein van Zwolle naar Münster rijden. De Euregio, die voor grensoverschrijdende mobiliteit pleit, is een onderzoek gestart naar een toekomstige treinverbinding. Deze moet ervoor zorgen dat er een duurzamere, snellere en comfortabele verbinding met de Duitse stad moet komen.

  Lees verder

 • Eerste proef met automatisch rijdende NS-trein geslaagd

  Eerste proef met automatisch rijdende NS-trein geslaagd

  De eerste test-rit met een automatisch rijdende NS-trein is succesvol geslaagd. Vannacht reed de trein op de automatische piloot tussen Kampen en Swifterbant. In deze Sprinter van het type SNG is een computerunit geplaatst die communiceert met het besturingssyteem van de trein.

  Lees verder

 • NS neemt zondag afscheid van DDM dubbeldekker

  NS neemt zondag afscheid van DDM dubbeldekker

  Na ruim 34 jaar neemt de NS afscheid van de allereerste dubbeldekkertrein, van het type DDM-1. Bij de introductie was deze trein nog een echte publiekstrekker, voor het eerst konden reizigers boven zitten. Op zondag 15 december rijdt de laatste DDM voor een speciale afscheidsrit. De NS organiseert deze rit samen met de NVBS.

  Lees verder

 • NS start proef met OV-chipkaart als slot van OV-fiets

  NS start proef met OV-chipkaart als slot van OV-fiets

  De NS is een proef gestart waarbij er honderden OV-fietsen voorzien zijn van een nieuw slot dat met een OV-chipkaart te openen is. Hierbij is er geen losse sleutel meer nodig om de fiets op slot te zetten.

  Lees verder

 • NS: Dit jaar al ruim 108.000 gevonden voorwerpen

  NS: Dit jaar al ruim 108.000 gevonden voorwerpen

  Dit jaar zijn er tot en met 31 oktober 2019 ongeveer 108.000 voorwerpen op de stations of in de treinen gevonden, meldt de NS. Nog niet eerder zijn er zoveel spullen tijdens een reis achtergebleven. Niet alleen gebruiksvoorwerpen, maar ook diverse knuffels zijn er tijdens de treinreis verloren geraakt.

  Lees verder