Veerbootkapitein Borkum kan bij vertraging extra trein oproepen

De kapitein van de veerboot van en naar Borkum kan tegenwoordig een extra trein oproepen als hij vertraagd is met zijn bootaansluiting vanaf het Duitse Waddeneiland Borkum. Het kwam enkele keren voor dat reizigers op de boot hun trein gemist hadden.

Zo moesten ze onder ogen zien dat de trein vertrok doordat de veerboot vertraging had door tegenwind. Hierdoor moeten de passagiers twee uur wachten op de volgende trein. Volgens Arriva kan de trein niet blijven wachten omdat er anders geen aansluiting meer zou zijn met de intercities in Groningen.

Nu kan de kapitein in geval van vertraging vanaf de boot contact opnemen met de treindienstleiding, zodat er alsnog een extra trein naar de Eemshaven door kan rijden vanaf de eindbestemming Roodeschool. Dit is afgesproken tussen rederij AG Ems en Arriva. In dit geval zouden reizigers maar hoogstens een halfuurtje hoeven te wachten.

Op doordeweekse dagen in het laagseizoen rijdt de trein drie keer per dag naar de Eemshaven en in het hoogseizoen vier keer. In het weekend rijdt de trein maar liefst vijf keer naar de haven. De belangstelling voor de trein naar de Eemshaven is zeer groot. Eind maart werd dit station in gebruik genomen.

Foto: Smiley.Toerist
Foto: Smiley.Toerist