Eurostar presteert recordomzet in derde kwartaal 2018

De Eurostar presteerde een recordomzet in het derde kwartaal van 2018. Het passagiersaantal steeg met 12% in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit jaar reisden er 3 miljoen reizigers met de Eurostar tegenover 2,69 miljoen in 2017. De omzet steeg met 17% van 211 miljoen Britse pond naar 247 miljoen Britse pond in dit jaar.
 
Deze prestatie is gedeeltelijk te danken aan de sterke zakelijke markt. Het aantal zakelijke reizigers nam met 21% toe, doordat zij steeds vaker kiezen voor het gemak en comfort van de hogesnelheidstrein boven het vliegtuig voor reizen over het Kanaal.

Toename

De toename van het aantal passagiers uit de VS, zoals eerder dit jaar gemeld, zette zich voort in het derde kwartaal met een stijging van 6% ten opzichte van een jaar geleden, omdat veel Amerikaanse bezoekers naar Europa kwamen voor het wereldberoemde Ryder Cup golftoernooi in Parijs in september en daarbij met Eurostar tussen Londen en Parijs reisden.

Het vrijetijdsverkeer werd gestimuleerd door het succes van de nieuwe verbinding van Eurostar tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met 130.000 extra passagiers die van Londen naar Amsterdam en Rotterdam reisden met de hogesnelheidstrein, sinds deze route in april van dit jaar werd gelanceerd.

Derde trein

Om aan de vraag te voldoen, introduceert Eurostar in juni 2019 een derde directe dagelijkse trein vanuit Londen naar Amsterdam en is het uiteindelijk de ambitie om vier treinen per dag te laten rijden wanneer de regeringen eind 2019 grenscontroles in Nederland introduceren, met zelfs de mogelijkheid voor vijf dagelijkse treinen in de toekomst.

Mike Cooper, CEO van Eurostar, zegt hierover: "Na een sterke zomerperiode is Eurostar goed blijven presteren, gestimuleerd door onze nieuwe treinverbinding van Londen naar Amsterdam, die het reizen tussen deze belangrijke hoofdsteden heeft getransformeerd. Het potentieel van onze Amsterdamse route is groot, omdat Nederland steeds populairder wordt als een zakelijke en toeristische bestemming."

Foto: Treinenweb
Station Londen St. Pancras International (Foto: Treinenweb)