Arriva Limburg zet extra treinen in tijdens carnavalsfeest op 11 november

Vervoerder Arriva zet op zondag 11 november dubbel zoveel treinen in als op een normale zondag, om carnavalsgangers naar de start van het carnavalsseizoen in Maastricht te vervoeren.

De sneltrein tussen Heerlen en Maastricht rijdt komende zondag volgens een zaterdagregeling zodat bezoekers aan 'De 11evande11e' al vanaf 08.46 uur richting het Vrijthof kunnen reizen. Dat betekent dat er vanuit Heerlen zes extra sneltreinen naar Maastricht en terug rijden ten opzichte van een reguliere zondag.

Arriva zal haar treinen naar Maastricht, ook tussen Venlo en Roermond verlengen met een extra treinstel. Op die manier moet er dubbel zoveel capaciteit ontstaan.

Bussen

Niet alleen rijden er voor deze feestdag extra treinen. Ook worden er extra bussen ingezet: Vanuit de richting Vaals rijdt de buslijn 350 aanstaande zondag twee keer per uur. Op de piekuren richting Vrijthof, in de ochtend en middag, zet Arriva telkens een tweede bus in. De reizigers die naar het Vrijthof willen, stappen uit bij Centre Céramique en kunnen via de Hoogbrug naar het Vrijthof lopen.

Foto: Jeroen de Vries
Foto: Jeroen de Vries