Gevaarlijke overweg Geleen wordt afgesloten

De gevaarlijke overweg bij Geleen, waar recentelijk nog een video verscheen van een aanrijding die nipt werd voorkomen, wordt gesloten. In de video die viral ging was te zien hoe een persoon op een fiets de onbewaakte overweg overstak, en daarbij door een passerende trein een tegemoetkomende trein over het hoofd zag.

ProRail heeft overleg gevoerd met de gemeente Sittard-Geleen waarna besloten is om de onbewaakte spoorwegovergang bij de Raadskuilderweg met ingang van maandag te sluiten.

In Sittard-Geleen liggen enkele onbewaakte spoorwegovergangen. De meest onveilige overgangen zijn de Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen. De gemeente Sittard-Geleen en ProRail hebben het voornemen om deze onbewaakte spoorwegovergangen voor langzaam verkeer te sluiten en in plaats daarvan tunnels voor langzaam verkeer aan te leggen. Dit komt de veiligheid van het spoorverkeer en het langzaam verkeer dat gebruik maakt van de spoorwegovergangen ten goede.

De werkzaamheden vinden plaats in de periode 2020-2022. Vooruitlopend daarop is besloten om de overgang aan de Raadskuilderweg nu al af te sluiten. Fietsers worden omgeleid via de Elsenburglaan, de omleidingsroute zal met borden worden aangegeven. De oversteek bij deze weg gaat via een tunnel onder het spoor door.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps