NS maakt parkeren bij stations makkelijker

De NS wil het voor automobilisten nog makkelijker maken om over te stappen op de trein. Treinreizende automobilisten krijgen nu al korting op parkeren, maar eind 2019 kunnen ze ook via de NS-app zien of er nog parkeerplekken over zijn en eventueel reserveren aan de hand van hun kenteken.

Hiervoor heeft de NS een samenwerking met Q-Park en parkeerbeheerder SKIDATA verlengd en een nieuw contract afgesloten voor 3 jaar, met twee verlengingsopties van 2 jaar. Susi Zijderveld, directeur Risicobeheersing en lid van de Raad van Bestuur bij NS: "De ‘flexforens’ is in opkomst. Binnensteden slibben steeds meer dicht. Steeds meer mensen kiezen voor de trein om tot het hartje van de stad te komen. Hierbij is een comfortabele overstap van auto op trein op een aantrekkelijk station van groot belang."

Meer innovaties

De parkeervoorziening werd de afgelopen jaren door automobilisten goed gewaardeerd met een 7. Met de nieuwe innovaties en de vernieuwde samenwerking streeft de NS om dit naar een 8 te brengen. De verbeterde voorziening zal aan het eind van 2020 op alle 50 P+R locaties door heel Nederland te vinden zijn, met samen circa 10.000 parkeerplaatsen.

"We zijn zeer verheugd dat we de samenwerking van de afgelopen veertien jaar gaan voortzetten en NS en haar reizigers blijven ondersteunen om de reis van deur tot deur soepel te laten verlopen", aldus Fred Wilkes, directeur Business Development van Q-Park. "NS, Q-Park en SKIDATA vinden elkaar in onze gezamenlijke visie op kwaliteit. Wij zijn trots op de ontwikkeling die het P+R concept heeft doorgemaakt: schone P+R terreinen, waar je gemakkelijk kunt betalen met bijvoorbeeld een NS Business Card. We zien er naar uit om samen de volgende stappen te zetten naar P+R’s van wereldklasse".

Parkeren

Met de Q-Park parkeerplaatsen kunnen reizigers eenvoudig parkeren op P+R locaties bij het station. Het speciale dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar ligt altijd tussen de 0 euro en 8 euro per dag. Afhankelijk van het station. Treinreizigers kunnen korting krijgen met hun OV-Chipkaart.

Foto: Google
Foto: Google