Treinverkeer in BelgiŽ wegens staking voor 24 uur plat

Door een nationale staking in heel België zal vanaf dinsdag 22:00 uur tot woensdag 22:00 het treinverkeer in geheel België ernstig verstoord zijn. Tijdens deze periode zullen er veel treinen niet rijden. De NMBS heeft een alternatieve dienstregeling opgezet waarbij er minder treinen rijden dan normaal.

Naar verwachting zullen er in België 50 procent minder treinen rijden. Hiervan zullen sommige IC-treinen rijden. Ook rijden er beperkt aantal S- en L- treinen, en zullen er ook een hoop P-treinen (Piekuurtreinen) worden geschrapt.

De NMBS raadt treinreizigers die met de Belgische treinen willen rijden om de actuele vertrektijden te bekijken via de app of de website.

De NMBS heeft op hun website een overzicht geplaatst van de trajecten en treinen waar mogelijk hinder zal zijn.

Ook de bussen van Vlaams vervoersbedrijf De Lijn zullen niet allemaal rijden.

Internationaal

Naar verwachting zal er weinig hinder zijn voor reizigers die met de IC Brussel reizen. Wel adviseert de NMBS om van te voren de reisplanner te bekijken voor vertrek. Voor Thalys-reizigers wordt geen hinder verwacht.

Ook het Belgische luchtruim gaan tijdens de staking dicht, waardoor de vliegtuigen aan de grond blijven. Alle vluchten van en naar België zullen worden geschrapt.

Foto: Hakzelf (Flickr; Creative Commons)
Foto: Hakzelf (Flickr; Creative Commons)