Vrouw toch op tijd in ziekenhuis dankzij behulpzame conducteur

Een hoofdconducteur van de NS heeft daadkrachtig opgetreden om een tussenstop tijdens de rit in te lassen voor een vrouw die in de verkeerde trein zat en onderweg was naar het ziekenhuis voor een operatie. Na zijn hulpvaardige actie kreeg hij een hoop positieve reacties van reizigers.

NS-conducteur Sander Heling uit Assen had zijn dienst in de intercity die donderdagochtend vanuit Groningen naar Zwolle reed. De vrouw was in Assen ingestapt en was onderweg naar Hoogeveen. "Er gingen twee dingen mis: ze nam plaats in de 1e klas, terwijl ze een kaartje had voor de 2e klas. Bovendien wilde ze naar Hoogeveen en daar stopt de intercity niet", vertelt Heling (22) tegenover RTV Drenthe. "Toen ik haar dat vertelde, zag ik de paniek in haar ogen."

Tussenstop

Heling hoefde niet lang te peinzen om alsnog voor haar een extra tussenstop te maken. "Deze mevrouw had bij aankomst in Zwolle met de stoptrein terug kunnen gaan naar Hoogeveen, maar dan was ze te laat geweest voor haar operatie. Ik kon niet anders dan deze oplossing bedenken, al ben ik natuurlijk afhankelijk van derden", legt hij uit.

Na overleg met de machinist die op zijn beurt weer de verkeersleiding had ingelicht kreeg de machinist de toestemming om de trein op Hoogeveen stil te zetten. "Het oponthoud nam nog geen 30 seconden in beslag. Bovendien had de hele coupé begrip voor de situatie. Ik kreeg zelfs meer stopverzoekjes, maar daar kon ik natuurlijk niet aan voldoen." vertelt hij.

"Het is nu heel mooi dat iedereen positief is. De reacties zijn mooi om te lezen. De NS haalt vaak negatief het nieuws, ik ben blij dat het nu eens anders is."

Foto: NS
Foto: NS