Stadler levert FLIRT treinen voor Poolse PKP Intercity

Stadler heeft de aanbesteding gewonnen voor de levering van twaalf elektrische FLIRT treinen voor het Poolse PKP Intercity. Na het verstrijken van de bezwaarperiode, waarbij er geen bezwaar werd aangetekend, is het contract nu juridisch bindend en kan het contract worden ondertekend.

De Poolse spoorwegmaatschappij PKP Intercity heeft Stadler het contract gegund voor de levering van twaalf elektrische FLIRT treinstellen inclusief onderhoud voor de duur van 15 jaar. Hiermee is de in december 2017 aangekondigde aanbestedingsprocedure afgerond. Het contract is woensdag getekend in de Stadler-fabriek in het Poolse Siedlce, samen met vertegenwoordigers van het Poolse ministerie van Infrastructuur en Stadler-voorzitter Peter Spuhler. De waarde van het contract, inclusief de levering van de voertuigen en het 15-jarige onderhoud, bedraagt bijna 248 miljoen euro.

Het contract heeft betrekking op twaalf FLIRT-treinstellen die per stuk een lengte van acht delen hebben. De nieuwe vloot zal een aanvulling vormen op de serie van 20 voertuigen genaamd ED160, die in 2015 aan PKP Intercity werd geleverd.

Comfort

De treinstellen die laagvloers zijn voldoen aan de technische specificaties van interoperabiliteit (TSI). Het comfortabele interieur zorgt voor een aangename rit. Passagiers kunnen gebruik maken van eerste en tweede klas coupés met 354 zitplaatsen. Ook is de trein voorzien van een bistro compartiment voor versnaperingen. De treinen zijn uitgerust met ergonomische stoelen die voorzien zijn van verlichting, moderne toiletten en krachtige airconditioning. Ook is de trein voorzien van schermen voor reisinformatie.

Foto: Stadler
Foto: Stadler