Mogelijk in toekomst ook 'Centraal' eretitel voor Almere Centrum

In de toekomst zal de naam van station Almere Centrum mogelijk weer Almere Centraal worden. Dat heeft de gemeente laten weten nu de plannen er liggen om het station de komende jaren een grootscheepse opknapbeurt te geven.

Momenteel telt ons land zes centraal stations, waaronder in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag), plus Arnhem en Leiden. Eind dit jaar sluiten Eindhoven en Amersfoort daar bij aan. Om 'Centraal' als eretitel te mogen gebruiken moet een stad minstens 100.000 inwoners tellen, meer dan 40.000  in- en uitstappers per dag tellen en ten minste twee andere stations hebben. Daarnaast moet de gemeente ook geld neerleggen voor de aanpassing. Hierbij moet worden gedacht aan het aanpassen van de wegwijzers in de omgeving.

De gemeente Almere heeft tegenover Omroep Flevoland laten weten dat het "wel eens een keer kort in de zijlijn van een gesprek genoemd is." Een standpunt is er echter nog niet over bepaald. Volgens een voorlichter zou Jan Hoek heeft hierover gezegd: "Op zich wel een interessant idee om eens over door te praten, dus wie weet…"

Het station is geopend op 30 mei 1987. Het werd toen nog Almere Centraal Station (Almere CS) genoemd. In 1999 werd Centraal Station gewijzigd in Centrum nadat de vereisten voor de toevoeging veranderden.

Foto: Dinotron
Het station van Almere Centrum waar mogelijk in de toekomst weer Almere Centraal op zal prijken.
Foto: Dinotron