Politie en NS openen tijdelijk pop-up politiebureau op station Breda

Reizigers op station Breda kunnen een week lang kijken hoe de politie en Veiligheid & Service van de NS te werk gaat. Vandaag om 13.30 zal er een pop-up politiebureau in de stationshal worden geopend  waar politiemensen van basisteam Markdal en van de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) samen met Veiligheid & Service van NS hun intrek nemen.

Met het tijdelijke bureau willen ze op een laagdrempelige manier aan reizigers laten zien wat ze doen. Van maandag 9 tot en met zaterdag 14 september is het bureau dagelijks open tussen 13.30 en 22.00 uur. Reizigers kunnen in gesprek met onder andere wijkagent Wilco Smith van de wijk Belcrum.

Grensstation

Het station van Breda is sinds de komst van de IC Brussel veranderd in een grensstation en verwerkt dagelijks zo'n 36.000 reizigers. Door het pop-up bureau kunnen reizigers zien wat de politie en medewerkers Service & Veiligheid van de NS allemaal doen op het station. Ook de wijkboa van de gemeente Breda zal komende week regelmatig bij het pop-up punt te vinden zijn.

Pop-up bureau's

De politie Breda bemant regelmatig pop-up bureau's. Zo zat wijkagent Jelle van Abeelen in de zomer van 2017 in een leeg pand in winkelcentrum Hoge Vucht in Breda-Noord. Ook houden agenten regelmatig pop-up spreekuur op straat of bij winkelcentra.

Foto: Treinenweb
Het station van Breda waar maandagmiddag een tijdelijk politiebureau zal worden geopend om in contact te kunnen komen met een politiemedewerker of een medewerker van Veiligheids & Services.
(Foto: Treinenweb.nl)

Bron: NS