Coradia LINT

Voor de Nederlandse markt is er door Alstom een variant op de LINT 41 ontwikkeld, deze LINT 41/H is speciaal geschikt voor de in Nederland en Duitsland gebruikelijke hoge perrons en heeft een vloerhoogte in het midden van 780 mm. De aanduiding '41' slaat op de lengte van het treinstel van ruim 41 meter.

De treinstellen zijn ingebruik bij zowel Arriva op de spoorlijn tussen Mariënberg en Zutphen als de Syntus in de Achterhoek van Twente. De stellen van de Syntus waren voorheen geel gekleurd, maar zijn sinds 2008 Twents-rood geworden, net als de bussen in dezelfde omgeving.

Ook hebben de Twentse rode treinstellen rond 2012 een modernisering ondergaan waarbij er een toilet is ingebouwd, de stoelen zijn vernieuwd, informatieschermen aangebracht en een nieuwere motor is ingebouwd.

Sinds 27 mei 2007 worden de twee treinstellen door Connexxion ingezet op de verbinding Almelo – Mariënberg. Hier vervangen ze de 25 jaar oude DH-motorrijtuigen (Veenexxpress). Sinds enkele jaren is de exploitatie naar Arriva overgegaan die met hetzelfde materieel rijdt op dit traject. De stellen zijn hierbij blauw uitgevoerd.

Fotogalerij