Laatste dag voor 'Blauwe Bord' Utrecht Centraal

De laatste uren zijn inmiddels geteld voor het Blauwe Vertrektijdenbord in de stationshal van Utrecht. De NS heeft tegenover Treinenweb bevestigd dat vanavond begonnen zal worden met het verwijderen van het bord.

Om 14.00 vanmiddag zal er een kleine ceremoniele herdenking worden gehouden voor geinteresseerden. Zo kunnen zij nog voor de laatste keer het bekende flapperende geluid van de lamellen horen ritselen. Ook op dit tijdstip zal Iwan Verrips, die ervoor gestreden heeft dit bord te laten behouden in de stationhal door middel van een petitie, zijn petitie aan de NS overhandigen.

Op korte termijn zal het oude bord, welke uit de jaren '80 stamt plaats maken voor een nieuw digitaal bord, waarmee Utrecht de primeur zal hebben. In andere grote steden waar ook een vergelijkend blauw bord hing is deze niet vervangen door een grote digitale versie, maar door losse schermen verspreid over het hele station. Voor Utrecht is bewust voor een vervangend exemplaar gekozen omdat dit het spoor-hart van Nederland is, en bij ernstige verstoringen de hele vertrekhal vol met mensen kunnen staan die geintereseerd zijn in de vertrektijden.

Het bord zal een plek gaan krijgen in het Spoorwegmuseum.

Dit bord zal vanaf morgen verleden tijd zijn.
Foto: Wikipedia