'Blauw bord' in september naar Schiphol

Schiphol zal in september een groot uitgebreid scherm krijgen waarop alle vertrektijden van zowel de bussen als de treinen staan aangegeven. Volgens de NS speelt het bord in op de behoefte van zowel de Nederlandse als de buitenlandse reizigers die vaak moeite zouden hebben met de kleine informatieborden bij de roltrappen naar de treinperrons.

Voor het grote scherm die in twee delen verdeeld wordt, met aan de ene kant de bussen en aan de andere kant de treinen, worden de schermen van stal gehaald die in Utrecht hingen. Deze zijn vanwege de verbouwing en een betere doorlooproute in augustus van vorig jaar verwijderd.

Dat internationale reizigers het bord regelmatig zullen gebruiken gaat niet betekenen dat het bord meer-talig zal gaan worden, zoals de andere inforamtievoorzieningen op Schiphol. Volgens de NS zijn de plaatsnamen, tijden en symbolen voor iedereen duidelijk genoeg.

Het initiatief komt van Schiphol, en is in samenwerking gegaan met de NS en de stadsregio rondom de luchthaven. Wat de kosten voor dit scherm zijn is niet bekend. Evenmin is bekend of dit scherm ook weer na de verbouwing in Utrecht weer terug zal keren.

De oude locatie van het bord op Utrecht Centraal waar het medio augustus 2013 verdween.

Bron: Treinreiziger