NS gaat reizigers toch niet tellen met infraroodsysteem

De NS schrapt de proef van een infraroodsysteem waarmee precies geregistreerd kan worden hoe veel mensen in de trein zitten en wáár zij zitten. De proef is enkele jaren geleden uitgetest in enkele Intercity-treinstellen op de IJssellijn tussen Zwolle en Roosendaal

Het Automatic Passenger Counting blijkt tientallen miljoenen euro's te kosten en dat is meer dan de NS ervoor over heeft, schrijft De Telegraaf. Recentelijk heeft de NS nog enkele proeven gedaan met een reeks dubbeldeksrijtuigen, om een aantal van deze telsystemen uit te kunnen testen.

Ondanks de proefperiode bleek het systeem een succes te zijn. Reizigers konden met een speciale 'app' op de telefoon zien hoe druk het in de trein was, al voordat die bij hun opstapstation arriveerde. Ook konden ze precies zien wat de indeling van de trein was, en waar ze het beste konden instappen.

Via de huidige app van de NS is het overigens al een geruime tijd mogelijk om ook te zien of een trein druk bezet is, deze statistieken zijn voortgebracht uit tussentijdse metingen.

  • Lees ook onze review over het reizigerstelsysteem

Bron: AT5