NS rijdt donderdag aangepaste dienstregeling vanwege verwachtte sneeuw

Donderdag 29 januari zal de NS een aangepaste dienstregeling rijden vanwege de verwachte sneeuw. Hierdoor zullen er deze dag minder treinen rijden.

Voor reizigers in met name de Randstad betekent dit elk half uur een trein in plaats van elk kwartier. In provincies als Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland verandert er niks aan de reguliere dienstregeling. NS rijdt landelijk ongeveer 80% van de treinen ten opzichte van een normale dag. NS en Prorail realiseren zich dat dit voor reizigers overlast kan opleveren zoals drukke treinen en vaker overstappen.

Door een aangepaste dienstregeling te rijden is er meer ruimte om eventuele winterse storingen op te lossen en ontstaan er minder snel files op het spoor. De aangepaste dienstregeling wordt altijd de dag van te voren aangekondigd, zodat de reiziger weet waar hij/zij aan toe is en wij binnen een dag de planning van duizenden treinenritten en duizenden machinisten en conducteurs op orde kunnen brengen.

Prorail houdt op dit soort dagen extra sneeuw- en storingsploegen en wegsleep-locomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op te lossen en treinen indien nodig zo snel mogelijk weg te slepen. Ook NS zet extra personeel in om de reizigers zo goed mogelijk te kunnen bedienen op stations en in de trein.

Ondanks de inzet van de aangepaste dienstregeling kunnen/zullen zich als gevolg van de weersomstandigheden nog steeds storingen voordoen waar de reiziger last van heeft. Voor een zo actueel mogelijk reisadvies adviseert NS haar reizigers dan ook om de treinreis kort voor vertrek te plannen via de reisplanner Xtra of via ns.nl.

Bron: NS