Station Leiden Centraal ontruimd geweest na verdacht pakketje

Het station Leiden Centraal is woensdag tijdens de spits enkele uren ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje, het ging om een verdacht pakketje die met tape en een plastic zak aan een paal was gehangen.

Hierdoor is het station enkele uren ontruimd geweest en is het treinverkeer van en naar Leiden Centraal tijdelijk stilgelegd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest om het pakketje te onderzoeken, uiteindelijk bleek het om een videocamera te gaan

Na een onderzoek van de politie bleek de camera op het station te zijn opgehangen door een reclamebureau, deze is opdrachtgever die de camera door een man heeft laten ophangen. Dat liet een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen weten. De NS is in gesprek met het bedrijf over het hoe en waarom van deze actie die tot veel commotie leidde. Om welk reclamebureau het gaat, wil de NS niet kwijt.

Gestrand

Na de vondst van het pakketje lag het treinverkeer rond Leiden urenlang stil. De vele gestrande reizigers werden vervoerd met inderhaast opgeroepen bussen, waarbij voorrang werd gegeven aan mensen die naar Schiphol moesten om een vlucht te halen. Het treinverkeer rond Leiden werd geleidelijk hervat.

Niet bekend is of de NS eventuele geleden schade gaat verhalen op het bureau. "Daar is het nog veel te vroeg voor", aldus de woordvoerster. De politie is niet betrokken bij het gesprek tussen NS en het bedrijf, het ophangen van een vuilniszak is geen strafbaar feit.

Bron: Nu.nl