Uit het oog verloren cavia blijkt één april-grap

Het zou je maar gebeuren, de 9-jarige Jesse uit Utrecht had vanmorgen in de trein naar Den Haag zijn cavia Trippel verloren toen hij op weg naar zijn oma was. Een Twitterbericht naar het behulpzame team van @NS_Online bood uitkomst, en daarna werd er door de NS een massale zoekactie gestart naar het verloren knaagdier.

De Nederlandse Spoorwegen riepen reizigers op om woensdagmiddag mee te zoeken naar de verloren cavia Trippel van Jesse. Hij verloor Trippel in de trein toen hij op weg was naar zijn oma in Den Haag. Onderweg ontsnapte de cavia uit de schoenendoos waarin Jesse hem meenam. Het beestje zou zich ergens in de trein bevinden.

De moeder van Jesse plaatste vervolgens een oproep via Twitter, waarna de NS een zoektocht onder de reizigers begon. Alle basisschoolkinderen die woensdagmiddag 1 april worteltjes bij zich zouden hebben om de cavia te lokken, konden tot 18.00 uur gratis met de trein reizen.

Aan het eind van de middag was de cavia gevonden door de jeugdige Noa uit Gouda. Zij vond de cavia in de sprinter richting Den Haag. Het ging echter om een knuffel-cavia die verloren was, als 1 april-grap.
De vinder werd daarom beloond met een Kids Vrij abonnement, die vanaf vandaag geintroduceerd is. Hiermee kunnen kinderen tot 12 jaar met een eigen OV-chipkaart vrij reizen door het land onder begeleiding van een volwassene.

Bron: NS