Treinplasser: "Het was een geintje"

De treinplasser die de afgelopen dagen voor veel commotie zorgde op de sociale media, plaste helemaal niet op een eerste klas stoel van een trein. Naar eigen zeggen zou hij gewoon een flesje water hebben leeggespoten als grap.

Dat zegt treinplasser J.T. uit Ederveen tegenover het Algemeen Dagblad: ,"We kwamen terug van Koningsdag in Arnhem. Ik had natuurlijk wel een biertje gedronken. We wilden een grap uithalen. Ik had een flesje Extran met zo'n tuitje gevuld met water en dat kneep ik leeg alsof ik stond te plassen. Hartstikke stom van me en dat had ik nooit mogen doen, want er moeten natuurlijk mensen kunnen zitten."

Social media

Nadat de foto van de actie werd gemaakt werd deze massaal op social media gedeeld, waarbij er veel verontwaardigde en negatieve reacties op de gedeelde foto en op zijn Twitter- en Facebookaccount kwamen. Uiteindelijk heeft J.T. zelf maar besloten om noodgedwongen zijn accounts op deze site te verwijderen.

"Ik weet niet hoe het verder moet. Ik heb de politie al gebeld, maar er was nog geen aangifte." De NS had eerder dit weekend al aangekondigd wel aangifte te zullen doen, en de persoon uit de trein te weren met een treinverbod, waarvan het de eerste keer zou zijn waarbij de NS sinds een wetswijziging vanaf 1 mei zelf een OV-verbod kan opleggen aan bepaalde reizigers die zich misdragen.

De NS heeft laten weten dat ze geen melding van hebben gekregen over een ondergeplastte stoel, maar zullen wel aangifte doen: "We weten dat het in een dubbeldekker intercity was. Meer niet. We hebben de foto en doen daarmee aangifte. Vervolgens is het aan de rechter.".
Of er alsnog een OV-verbod is ingesteld voor de jongeman is niet bekend.

Foto: Twitter

Bron: De Telegraaf