Duitse machinisten staken voor zevende keer

De gesprekken met de Duitse machinistenvakbond GDL en de directie van de Duitse spoorwegen zijn opnieuw op niets uitgelopen waarmee de stakingsacties weer worden voortgezet. Het gaat dit maal om de zevende stakingsactie.

Afgelopen maandag werd al bekend dat de acties hervat zouden worden, waarna op maandag de staking voor het goederenvervoer van start ging, in de nacht van dinsdag op woensdag wordt ook het personenverkeer getroffen.

De staking zal tot zeker donderdag duren. "We betreuren het dat we zo vlak voor Pinksteren in actie moeten komen", zegt voorzitter van de GDL Ulrich Homburger. Afhnakelijk van de regio's zal ongeveer 15 tot 60 procent van het normale treinverkeer gewoon rijden.

Reisadvies

De NS adviseert reizigers van en naar Duitsland om hun website in de gaten te houden. Ook zal zij mensen die een ticket hebben gekocht informeren over de actuele stand van zaken.

Op de website van de DB is handig om te kijken welke binnenlandse treinen wel of niet rijden in Duitsland, luidt het advies van de NS.


Foto: Sülzauge / Wikipedia

Bron: Nu.nl