Massaal aanmeldingen voor 'WK Poortje springen'

Inmiddels hebben al duizenden Facebook-gebruikers zich opgegeven voor het evenement 'WK poortje springen' op Rotterdam Centraal. Het ludieke evenement is door een onbekende persoon via Facebook opgestart nadat de poortjes op Rotterdam Centraal aan het begin van deze maand werden gesloten, wat protest opriep. De NS is niet blij met de actie, maar liet dat op ludieke wijze weten via het sociale netwerk.

Het evenement welke op aanstaande zaterdag 13 juni plaats moet vinden is enkele weken geleden aangemaakt, maar werd vervolgens weer verwijderd. Inmiddels er het evenement opnieuw door een anoniem persoon weer aangemaakt. Inmiddels staat de teller al op ruim 28.000 mensen die hebben laten weten dat ze zullen komen.

'Zonde van je geld'

De NS heeft aan de grappenmakers laten weten via Facebook dat ze op die bewuste dag ook het evenement 'Nederlands Open Boetes Uitschrijven' uitvoeren op alle stations. Ook NS-woordvoerder  Eric Trinthamer zegt dat poortjesspringers van een koude kermis zullen thuiskomen en dat er voldoende mensen klaar staan om poortjesspringers aan te houden: 'Geloof me, je kan je geld beter aan andere dingen besteden. Het is zonde van je geld. Wij hebben daar op die dag voldoende mensen staan.


De gesloten poortjes in Rotterdam (Foto: Treinenweb)