[upd] "Topman NS Timo Huges stapt op"

Topman Timo Huges vertrekt bij de NS. Dat hebben bronnen rond het overleg over de NS vrijdag laten weten. De aanleiding voor het vertrek is de frauduleuze zaken bij de NS rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Dat melden bronnen rond het overleg.

Volgens een woordvoerder van de NS is er nog niks zeker: "Het gesprek is nog gaande. De bal ligt nu in Den Haag."

Volgens de Telegraaf zou de topman van de NS een aan hem gerichtte mail met concurrentiegevoelige informatie van vervoersbedrijf Veolia hebben doorgestuurd naar NS-dochter Qbuzz, terwijl dat strikt verboden is. Qbuzz zou binnen Abellio het busvervoer doen.

Vicepremier Lodewijk Asscher kon vanmorgen nog niet reageren, nadat de ministerraad was afgelopen. Maar een gesprek tussen de NS-top en minister Jeroen Dijsselbloem zal vrijdagmiddag "dit soort uitkomsten hebben.''

Reactie Beter OV

De voorman van Beter OV, Rikus Spithorst noemt het vertrek van Huges "een groot persoonlijk drama voor een man die het beste voor had met de NS. En misschien ook wel met de reiziger."
"Heel jammer dat Huges zo heeft geblunderd met een e-mail vol informatie die hij van Veolia kreeg, en doorspeelde aan NS-dochter Qbuzz/Abellio. Als hij over deze vergissing eerder open kaart had gespeeld, was zijn positie mogelijk nog te redden geweest, maar nu is dat een verloren zaak.", vervolgt Spithorst. Hij laat namens BeterOV weten dat er wordt gewacht op een snelle komst van een nieuwe president-directeur die de orde op zaken kan stellen bij het spoorwegbedrijf.