Geen animo voor WK Poortje springen op Rotterdam Centraal

Het WK Poortjesspringen op Rotterdam Centraal heeft zaterdagavond niet tot animo geleid. Van de 45.768 personen die zich op Facebook hadden aangemeld, heeft niemand het wereldrecord gehaald door over de poortjes te springen. Wel waren er tientallen NS personeelsleden, veiligheidspersoneel rond de poortjes toezicht aan het houden.

Rond acht uur in de avond zou het op Facebook aangekondige evenement van start gaan, waarbij er vanaf half negen een startschot zou worden gegeven. Naast veel waakzaam NS- en veiligheidspersoneel waren er ook een hoop toeschouwers ter plaatse.

Uiteindelijk zijn er geen poortjesspringers gesignaleerd en bleef het rustig rond de poortjes. Wel zou volgens Rotterdam Dichtbij een man door de politie aangesproken zijn die een poging zou hebben gewaagd om de veelbesproken sprong over de poortjes uit te voerenom de titel wereldrecordhouder toe te eigenen, maar deze persoon werd al ver voor de poortjes staande gehouden.

Het WK Poortjes Springen is een evenement die door een anoniem persoon is aangemaakt en via Facebook is georganiseerd. De bedoeling wordt gezien als een protestactie sinds de poortjes op Rotterdam Centraal eind vorige maand gesloten zijn. Direct na de sluiting van de poortjes werden al ruim honderd springers beboet.

Woordvoerder Eric Trinthamer van de NS heeft na de aankondiging van het evenement gereageerd dat poortjesspringers van een koude kermis zullen thuiskomen en dat er voldoende mensen klaar staan om poortjesspringers aan te houden: 'Geloof me, je kan je geld beter aan andere dingen besteden. Het is zonde van je geld. Wij hebben daar op die dag voldoende mensen staan.'


De gesloten poortjes in Rotterdam (Archiefoto: Treinenweb)