Geen treinen tussen Duitsland en Denemarken vanwege vluchtelingen

Tussen Duitsland en Denemarken is woensdag het treinverkeer stil komen te liggen. Op verzoek van de politie rijden de Deense spoorwegen (DSB) niet meer over de grens. Het spoorbedrijf zet normaal bij stremmingen bussen in, maar kan dat nu ook niet doen.

Veel vluchtelingen uit Syrië en de omliggende landen proberen om met de trein via Duitsland door te reizen naar Zweden. Op last van de Deense politie is het treinverkeer tussen Flensburg (Duitsland) en Padborg (Denemarken) nu stil komen te liggen.

Ook de internationale treinen Hamburg - Kopenhagen kunnen niet de grens over. Die treinen rijden normaal naar het Duitse Puttgarden, om vervolgens de boot op te rijden en in de haven van het Deense Rodby aan te komen. De veerboten van Scandlines, die de bootverbinding exploiteert, mogen van de politie namelijk geen voetpassagiers vervoeren.

Het is onduidelijk hoelang deze situatie nog zal duren. Vorige week werd het internationale treinverkeer tussen Hongarije en West-Europa ook al stilgelegd. Daar is het treinverkeer na enkele dagen van oponthoud weer herstart.


De haven van het Puttgarden waar de treinen op de boot naar het Deense Rodby gaan.
Foto: S. Müller (Wikipedia)

Bron: Treinreiziger