Hinder door defecte goederentrein en bovenleiding op Utrecht Centraal

Een goederentrein met een defecte stroomafnemer heeft vandaag voor flinke hinder gezorgd voor reizigers van en naar Utrecht Centraal. Nadat de stroomafnemer af is gebroken vanwege onbekende omstandigheden werd direct besloten om de spanning van de bovenleiding rond Utrecht te halen.

Diverse treinen raakte hierdoor gestrand, en moesten vele treinen terug rijden richting hun vertrekstation, en evenwel was er enige tijd geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht.

Vooral het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch, Amersfoort, Breukelen, Driebergen-Zeist en Woerden kwam stil te liggen. Vrij snel na de verstoring werd er busvervoer ingezet, wat echter niet probleemloos verliep. De redacteur van Treinenweb was op het moment ook onderweg naar Utrecht en raakte gestrand. "De trein kwam stil te staan op een middenspoor bij Utrecht Leidsche RIjn waarna deze na enige tijd weer terug reed naar Woerden. Hier vandaan reden er bussen vanaf de zuid-kant van het station. Helaas stonden er veel reizigers aan de drukkere centrum-zijde onnodig op een bus te wachten. Hier lijkt de communicatie naar de busdiensten niet goed te zijn geweest. Wel ben ik met enkele uren vertraging op mijn bestemming aangekomen."

Goederentrein

De goederentrein aan de oostzijde van het spoor bij Utrecht Centraal is vanmiddag rond 15:45 uur weggesleept door een 'calamiteitenlocomotief'. Vannacht wordt de schade aan de bovenleiding dan hersteld. Reizigers moeten daarom deze avond nog altijd rekening houden met flinke hinder op een groot aantal trajecten, evenals afwijkend materieel.

Hinder door defecte goederentrein en bovenleiding op Utrecht Centraal. (Archieffoto)

Bron: ProRail