'Man die zich opsloot in toilet Thalys is zestien jaar oud'

De jonge man die zich vrijdagochtend opsloot in het toilet van een Thalys-trein op het Centraal Station in Rotterdam is mogelijk 16 jaar oud en was een zwartrijder die naar Parijs wou afreizen. Dat meldt zijn advocaat.

De politie maakt de identiteit van de jongen nog niet bekend. Op dit moment wordt hi verhoord, maar door een taalbarriére verloopt dit moeizaam. "Het is heel lastig. We kunnen nog steeds geen 100 procent uitsluitsel geven", aldus een woordvoerder. De jongen had ook geen legitimatie bij zich.

De knul zonder een vaste woon- of verblijfsplaats lijkt verward en moet worden gehoord met behulp van een tolk. Gezien zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid, wordt ook bekeken welke hulp de jongen nodig heeft.

Overmeesterd

De jongen zorgde afgelopen vrijdag voor opschudding in Rotterdam, nadat hij net voor de fluit de trein in sprong en zich direct op het toilet verborg. Bijna drie uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam. Hierbij verzette de jongen zich niet en bleek hij geen wapens of explosieven bij zich te hebben. Wel is de jongen na de aanhouding direct naar het ziekenhuis gebracht vanwege hyperventilatie.


Archieffoto: Treinenweb

Bron: Nu.nl