Treinliefhebbers nemen afscheid van Materieel '64

Met de hashtag #Dagmat64 op Twitter hebben vele treinliefhebbers gisteren afscheid genomen van het kenmerkende stoptreinmaterieel wat in ons land heeft gereden. met ingang van de nieuwer dienstregeling is er naar verwachting tot april geen vaste inzet meer voor deze gele treinen.

De treinen reden gisteren nog volgens de lange-termijnsplanning van de NS op de trajecten van Nijmegen - Deurne (4400/9600), Tilburg Universiteit - Eindhoven (5200), Maastricht Randwijck - Roermond (6800), Heerlen - Sittard (6900) en Arnhem - Ede-Wageningen (7500).

Vanaf de nieuwe dienstregeling die zondag in is gegaan staat dit materieel nu als de warme reserve klaar waarbij ze op elk moment in kunnen worden gezet waneer het nodig is. De zondagochtend heeft al bewezen dat een inzet van een drietal gekoppelde Mat'64-treinen nodig was als vervanger tussen Deurne en TIlburg Universiteit nadat er een dubbeldekstrein (DD-AR) met pech aan de kant stond. De NS heeft laten weten dat deze trein gedurende een groot deel van de dag nog al rijdend in het landschap te vinden is tussen Tilburg Universiteit en Eindhoven.


Een Mat'64-trein te Utrecht Centraal in 2007, gereedstaand voor een rit richting Den Haag.
Foto: GeertW (Wikipedia)